Suriye Ordusu eğit-donat ekibini bombaladı

Suriye Ordusu eğit-donat ekibini bombaladı
Güncelleme:

Suriye Ordusu, Azez kenti yakınlarında ABD'nin eğittiği savaşçıları bombaladı..

Suriye Ordusu'nun Halep'in kuzeydoğusunda yer alan Azez kentinde ABD'nin eğitim verdiği eğit donat ekibini bombaladığı belirtildi. Sputnik'e konuşan Devrim Ordusu (Ceyşul Suwar) örgütünün Sözcüsü Ahmed Hisso, Suriye Ordusu uçaklarının bugün Azez'de 30. Tümen'e bağlı savaşçıları ve kendilerini bombaladığını söyledi.

Hisso, şöyle konuştu: "ABD'nin eğittiği 30. Tümen El Nusra'dan kaçtığı için genelde bizim olduğumuz alanda bulunuyor. 30 Tümen kısar bir süre önce El Nusra'dan korunmak amacıyla bizim olduğumuz alana geldi. Birlikte IŞİD ve Suriye Ordusu'na karşı savaşıyoruz. Bugün Azez'in 15 kilometre uzaklığına yer alan Şewerka köyünde saat 10:30 sularında Suriye Ordusu bizi ve 30. Tümen/i bombaladı. Bombalama sonucu bizden 3 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralananları Azez'deki ve çevredeki hastanelere kaldırdık. 30. Tümen'den ise yaralanan olmadı."
 
30.Tümen, 9 Suriyeli muhalif grubun katılımıyla ABD öncülüğünde IŞİD ve Suriye Ordusu'na karşı savaşmak amacıyla kurulmuştu.
 
Tümenin Komutanı Nedim Hasan ve tümene bağlı 22 savaşçı 30 Temmuz'da, ABD lehine casusluk faaliyetinde bulundukları gerekçesi ile El Kaide'nin Suriye kolu olan El Nusra Örgütü tarafından tutuklanmıştı.