Tarihi İstiklal Yolu Yürüyüşü

Tarihi İstiklal Yolu Yürüyüşü

KURTULUŞ Savaşı sırasında İnebolu-Kastamonu- Ilgaz- Çankırı- Kalecik- Ankara arasında cephane taşıma yolu olarak kullanılan 'İstiklal Yolu'nun gelecek nesillere aktarılması için geleneksel hale getirilen İstiklal Yolu Yürüyüşü'nün 6'ncısı...

KURTULUŞ Savaşı sırasında İnebolu-Kastamonu- Ilgaz- Çankırı- Kalecik- Ankara arasında cephane taşıma yolu olarak kullanılan 'İstiklal Yolu'nun gelecek nesillere aktarılması için geleneksel hale getirilen İstiklal Yolu Yürüyüşü'nün 6'ncısı büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Cumartesi günü Ilgaz Dağı'nda bulunan Derbent Şehitleri anıtına, Ilgaz Kaymakamı Yusuf Güni, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Görür, Belediye Başkanı Arif Çayır'ın çelenk koymaları, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, ilçe merkezinde yapılan yürüyüş ve şehit mezarlarının ziyareti ile devam etti. Pazar günü ise Kastamonu İnebolu'dan Ankara'ya uzanan tarihi İstiklal Yolu'nun Ilgaz bölümünde Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı AK Parti milletvekilleri Hüseyin Filiz, İdris Şahin, Ilgaz Kaymakamı Yusuf Güni, Çankırı ve Ilgaz daire amirleri, Çankırı ve çevre ilçelerden gelen okul öğrencileri ve vatandaşların katılımı ile 13 kilometrelik güzergahın 5 kilometrelik bölümü coşku içinde Ilgaz Kıyısın Köyü'ne kadar bayraklarla yürünmesiyle devam etti.

Yürüyüş sonunda Kıyısın Köyü'nde düzenlenen törende konuşan Kıyısın Köyü Vakfı Başkanı iş adamı Haşim Küçük, köyün İstiklal Savaşı'nda nasıl bir görev üstlendiğini anlattı. Küçük, "İnebolu, Kastamonu, Ilgaz, Çankırı, Kalecik, Ankara İstiklal Yolu hattında bir fiil 3 yıl 200 katırıyla yeni Ali Ağa, 40 katırıyla Şakir Ağa koca çavuş köyümüzden çok kişi cephane taşıdılar. Aynı zamanda kağnı arabalarıyla Ümmühan ninenler, Fatma bacılar daha ismini sayamadığımız kahramanlarımızla bağımsızlık savaşı veren kuvvayi milli ruhuyla mücadele veren ecdadımızı rahmetle anıyoruz" dedi.

Çankırı AK Parti Milletvekilleri Hüseyin Filiz ve İdris Şahin ise İstiklal Yolu'nun önemine dikkat çekerken, gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptılar. Çankırı Valisi Vahdettin Özcan da bu projenin hayata geçmesinde emeği geçenlere teşekkür ederken, etkinliğin önümüzdeki yıllarda daha da güzel bir şekilde kutlanacağını söyledi. Vali Özcan, Hakkari Yüksekova'da teröristler tarafından şehit edilen 3 askerimize rahmet dilerken, ülkenin birlik ve bütünlüğünü kimsenin bozamayacağını ifade etti. Program, katılımcılara yemek ikramı ile sona erdi.

FOTOĞRAFLI

TARİHİ İSTİKLAL YOLU YÜRÜYÜŞÜ

TARİHİ İSTİKLAL YOLU YÜRÜYÜŞÜ

TARİHİ İSTİKLAL YOLU YÜRÜYÜŞÜ