Ünlü gazeteci hayatını kaybetti

Ünlü gazeteci hayatını kaybetti

Yeniçağ Gazetesi yazarı Altemur Kılıç hayatını kaybetti.

Yeniçağ Gazetesi yazarı Altemur Kılıç, Antalya Alanya'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti

Uzun süredir Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan Gazeteci-yazar Altemur Kılıçhayatını kaybetti. 92 yaşında hayatını kaybeden Kılıç, Yeniçağ gazetesi yazarıydı. Altemur Kılıç, Atatürk'ün yaveri Kılıç Ali'nin de oğluydu.

 ALTEMUR KILIÇ KİMDİR?

Robert Kolej ve New York New School for Social Research okulu Siyasal Bilgiler Bölümünü bitirdi. Uzun yıllar çeşitli gazetelerde muhabirlik, yazarlık, yazı işleri müdürlüğü ve genel müdürlük yaptı.

Devlet hizmetinde Washington ve Bonn Büyükelçilerinin Basın Müşavirliği görevlerinde bulundu. İki kez Basın Yayın Genel Müdürlüğü ve bir defa da TRT’nin kurulması sürecinin başında, Turizm ve Tanıtma Bakanlığı’nın radyo ve televizyonlardan sorumlu danışmanlığını yaptı. Birleşmiş Milletler Sekreteryasının Basın Bölümü’nde uzmanlıktan sonra da UNICEF’in Avrupa Bürosu Enformasyon Bölümü müdürlüğünü yaptı. Birleşmiş Milletler nezdindeki Türkiye Daimi Temsilciliği’nde Orta Elçi olarak bulundu.

1980 yılında emekli oldu. Emekli olduktan sonra TRT Yönetim Kurulu ve Radyo-TV Yüksek Kurulu üyeliği yaptı.

Türkey and The World adıyla 1957 yılında Amerika'da, Türkiye'nin dış politikası konusunda yayımlanmış bir kitabının dışında Titrek Pusula, Büyük Kürdistan Küçük Türkiye ve Kılıç'tan Kılıç'a Bir Dönemin Tanıklığı adlı kitapları bulunmaktadır.

1974 yılında Yaşar Holding adına yayınlanan haftalık "Devir" adlı derginin Genel Yayın Yönetmenliğini yapmıştır. Derginin devamlı yazarları arasında Kayhan Sağlamer, Bilgin Toker bulunmaktadır.

Türk futbolcu ve teknik direktör Gündüz Kılıç'ın kardeşi, siyaset adamı Kılıç Ali'nin oğludur.

DHA