Vali Güvenç Sağlık Yatırımlarını Toplantısına Katıldı

Vali Güvenç Sağlık Yatırımlarını Toplantısına Katıldı

ŞANLIURFA’da, '2013 Sağlık Yatırımları' toplantısına katılan vali Celalettin Güvenç, kış aylarında yoğunluğun fazla yaşandığı Çocuk Hastalıkları Hasta...

ŞANLIURFA’da, '2013 Sağlık Yatırımları' toplantısına katılan vali Celalettin Güvenç, kış aylarında yoğunluğun fazla yaşandığı Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yatak kapasitesinin artırılması için karar aldı.

Bu yılın ilk sağlık yatırımları toplantısı, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç başkanlığında İl Sağlık Müdürlüğü'nde yapıldı. Toplantıya Vali Güvenç'in yanı sıra; İl Sağlık Müdürü Erdoğan Duran, ilçe kaymakamları daire amirleri ile sağlık müdür yardımcıları katıldı. Sağlık alanında 2012 yılında yapılan yatırımlar ile 2013 yılında yapılacak yatırım ve projelerin masaya yatırıldığı toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. Şanlıurfa’da sağlık, eğitim sorunlarının öncelikle işlerin başından geldiğini belirten Vali Güvenç, halen kent genelinde yatak kapasitesini bakımından sorunların olduğunun ifade ederek şöyle dedi:

"Şanlıurfa’da inşallah 2013 yılında Eyyübiye'de 400 yataklı hastane ihalemizi yaparak merkezde önemli bir rahatlık sağlayacağız. Viranşehir ve Siverek devlet hastanelerimiz hizmete girdi. Ufak eksikliğimize rağmen önemli bir açıklığı kapattı diye düşünüyoruz. Diğer hususları da toplantıda kaymakam arkadaşlarımızla beraber hep beraber değerlendireceğiz."

Açıklamaların ardından, kentte yapımı devam eden ve yapılması planlanan sağlık yatırımları toplantıda ele alınırken, özellikle kış aylarında hasta yoğunluğun yaşandığı Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yatak sayısında yeni düzenleme yapılması kararı alındı. Vali Güvenç ayrıca 112 komuta merkezinde incelemelerde bulunup, komuta merkezindeki ambulans takip sistemini de inceleyip yetkililerden bilgi aldı.

ÖP(HK/İD)