WEDDING CITY ANTALYA ŞİRKETİ GENEL MÜDÜRÜ ÖZDEMİR: -TÜRKİYE EVLİLİK TURİZMİ YAPILACAK ÜLKELER ARASINDA 7. SIRADA YER ALDI

WEDDING CITY ANTALYA ŞİRKETİ GENEL MÜDÜRÜ ÖZDEMİR:     -TÜRKİYE EVLİLİK TURİZMİ YAPILACAK ÜLKELER ARASINDA     7. SIRADA YER ALDI

Wedding City Antalya Şirketi Genel Müdürü Gülseren Özdemir, Türkiye'nin evlilik turizmi yapılacak ülkeler arasında yedinci sırada yer aldığını bildirdi.

Wedding City Antalya Şirketi Genel Müdürü Gülseren Özdemir, Türkiye'nin evlilik turizmi yapılacak ülkeler arasında yedinci sırada yer aldığını bildirdi.

AA muhabirine yaptığı açıklama yapan Özdemir, iki yıl önce başladıkları evlilik turizmi çalışmalarıyla Türkiye'nin adını dünyada duyurmaya çalıştıklarını söyledi.

Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerinde 550 firmanın uluslararası evlilik turizmi yaptığını, ancak bu şirketler arasında Türkiye'ye çok az yer verildiğini ifade eden Özdemir, tarihte "Zeus'un Hera'ya aşkını ilan ettiği Olimpos dağlarında, Teleferikte Evlenin" sloganıyla başladıkları evlilik turizminde Türkiye'nin ön plana çıktığını belirtti.

Özdemir, özellikle Rusya'da evlilik turizmi yapan şirketlerin, Türkiye'yi tercih etmeye başladığını anlatarak, Rusya'nın en ünlü evlilik magazin şirketinin "www.wedding-magazine.ru" internet sitesinde, evlilik turizmi yapılacak ülkeler arasında Türkiye'nin, dünya sıralamasında 7'nci sırada yer aldığını ifade etti.

Gülseren Özdemir, şu bilgileri verdi:

"Şu anda, Rusya'da 50'nin üzerinde evlilik turizmi yapan şirketin listesindeyiz. Türkiye ve Antalya olarak ülkemizde evlenmek isteyen Rusların büyük talebiyle karşılaştık. Çünkü Antalya, tarihi ve doğa güzelliklerinin yanında hizmet kalitesi açısından dünyada ön sırada olan otelleriyle de ilgi çekiyor. Bu nedenle, Rusya'da, Türkiyede evlenmek isteyenlerin yoğun talebiyle karşılaştık. Bu yıl içinde Rusya ve BDT ülkelerinden Antalya'da en az 200 düğün gerçekleştirmeyi hedefledik.

Özellikle Zeus'un Hera'ya aşkını ilan ettiği Olimpos dağlarında evlenin sloganı Türkiye'yi evlilik turizmi yapan ülkeler arasında dünyada 7'nci sıraya çıkardı. Hedefimiz dünya sıralamasında ilk üçte olmak. Şu anda Avrupa'da da büyük kıpırdamalar var. Avrupa ülkelerinde de bu alanda patlama bekliyoruz. Avrupa'da evlilik turizmi yapan ülkelerin firmaların yer aldığı databank var. Türkiye daha önce burada yoktu, şimdi Türkiye'yi oraya kabul ettirdik. Avrupa'da evlilik turizmi yapan firmalar arasında yer aldık."

Düğün paketlerinde her gelir grubuna uygun seçenekler hazırladıklarını vurgulayan Özdemir, bin dolardan başlayıp 45 bin dolara kadar çıkan evlilik seçenekleri olduğunu belirterek, "Antalya'da evlenecek yabancılar için 43 evlilik paketi sunuyoruz. Her gelir grubuna göre düğün paketleri hazırladık. Doğa ve tarihi alanlarımız, ören yerlerimiz ile bazı tarihi yerlerin aşk hikayelerini ön plana çıkardık. Türkiye evlilik turizmi yapılacak dünya ülkeleri arasında 7. sırada yer aldı" diye konuştu.

Özdemir'in verdiği bilgiye göre, Rusya'da evlilik turizmi yapan ve bu ülkede önemli bir konuma sahip "www.wedding-magazine.ru" adlı internet sitesinde evlilik turizmi yapılacak ülkeler arasında dünyadaki ilk 10 ülke şöyle sıralandı:

"İtalya (Komo Gölü), Yunanistan (Santorini), Sırbıstan (Karadağ Lovçen Dağı), Slovenya (Bled Gölü), ABD (Büyük Kanyon), Çek Cumhuriyeti (Vrtbovskiy Bahçesi), Türkiye (Olimpos), Güney Kıbrıs Rus yönetimi (Pafos), İtalya (Verona) ve Fransa (Mavi Kumsal)."