Yine Dolmabahçe iddiası !

Yine Dolmabahçe iddiası !

İdris Bal, Tayyip Erdoğan ve Yaşar Büyükanıt'ın Dolmabahçe Sarayı'ndaki görüşmesine ilişkin çarpıcı bir iddia ortaya çıktı.

DGP Genel Başkanı İdris Bal, Meclis'te düzenlediği basın toplanıtısına dönemin Başbakanı Erdoğan ve  Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın Dolmabahçe Sarayı'ndaki görüşmesine ilişkin çarpıcı bir iddia ortaya attı.

Bal, düzenlediği basın toplantısında, 2007'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın Dolmabahçe görüşmesini soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdığını kaydetti. Bal, bu görüşmede, "Cemaatler bitirilmeli, illegal örgüt olarak kabul edilmeli, mal varlıklarına el konulmalı" konularının gündeme gelip gelmediğini önergede sorduğunu ifade etti.

AK Parti'nin "polisi, yargıyı, TÜBİTAK'ı eğitimcileri, sağlıkçıları, AKP'lilerden seçmek istediğini" savunan Bal, şunları söyledi:

"İç güvenlik yasa tasarısı olağanüstü halin ülke geneline yayılması girişimidir. İç Güvenlik yasası, iktidarın keyfi baskılarını artırabilmek için canının istediği şekilde istediği kişiyi gözaltına alma, mal varlığına el koyma, korkutma, sindirme amacı için kullanacağı bir enstrümandır. İktidar iç güvenlik yasasıyla elini daha da rahatlatmak istiyor. Makul şüpheyle, kendi istiklal mahkemelerini kurarak, HSYK düzenlemesiyle rahatlattı. Bu düzenlemelere çerçevesinde polise, TÜBİTAK, TİB'e operasyon yaptı ama daha da keyfi hareket etmek istiyor."