Zekeriye Türkekul Engel Tanımıyor

Zekeriye Türkekul Engel Tanımıyor

Kırıkkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Personeli Ziraat Mühendisi Zekeriya Türkekul'un yüzmedeki başarısı mesai arkadaşlarını ve müdürlerini gururlandırdı.

- Kırıkkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Personeli Ziraat Mühendisi Zekeriya Türkekul'un yüzmedeki başarısı mesai arkadaşlarını ve müdürlerini gururlandırdı.

Ziraat Mühendisi Zekeriya Türkekul, İstanbul'un Sultangazi İlçesi Cebeci Spor Kompleksinde yapılan Türkiye Bedensel Engelliler Yüzme Yarışmasında 100 metre sırtüstünde Türkiye üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı. Kırıkkale Gençlik Spor İl Müdürlüğü adına yarışan Türkekul, ayrıca 50 metre serbestte Türkiye 6. olarak da başarı elde ettiği bildirildi. Çeşitli kategorilerde 220 bedensel engelli sporcuların katıldığı yarışmaların 10 kategoride düzenlendiği belirtildi.

Geçirdiğim trafik kazası sonrasında bir bacağımı kaybetmesinin ardından sıkıntılı günler yaşadığını ve uzun bir tedavi sürecinden geçtiğini anlatan Zekeriya Türkekul, "Yaşadıklarımdan sonra yılmadan usanmadan mücadeleye devam ettim. 3 yıl önce yüzme sporuna başlayarak gün geçtikçe performansımı artırdım. O günden itibaren de içimde yüzme sporuna karşı büyük bir heves başladı. Yüzme sporu engelli insanlar için büyük bir yaşam kaynağı olmaktadır. Hayata küsmeyerek hayata sıkı sıkı bağlanmamız gerekir. Bu nedenle bu spor bütün engelliler için vazgeçilmez bir spordur." diye konuştu.

Engelin insanların kafasında olduğunu kaydeden Türkekul, başarıya ulaşmak için istikrar ve azmin sürekli olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kırıkkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş dereceye giren Türkekul'u göstermiş olduğu başarısından dolayı tebrik ederek bu başarının herkes için örnek olması gerektiğini söyledi.