Almanya'dan ''İncirlik'' hamlesi

Almanya'dan ''İncirlik'' hamlesi
Güncelleme:

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, İncirlik Üssü'ne alternatif olarak gösterilen Ürdün'deki Muvaffak Salti askeri üssünü ziyaret edecek.

Alman vekillerin İncirlik Hava Üssü'ndeki 260 Alman askerini ziyaretine Türkiye tarafından izin verilmemesinin ardından Almanya Şansölyesi Angela Merkel, İncirlik Hava Üssü'ne alternatif düşündüklerini ifade etmişlerdi. Merkel, İncirlik'e alternatif olarak Ürdün'ün düşünüldüğünü belirtmişti. Alman basını, Savunma Bakanı'nın Ürdün'ün başkenti Amman'a bu haftasonu yapacağı ziyaretin, Almanya'nın İncirlik üssünden askerlerini çekme ihtimalinin giderek yakınlaşması olarak yorumladı. Der Spiegel, Ürdün'de Alman askerlerinin muhtemel bir sevkiyatına ilişkin görüşmeler gerçekleşeceğini yazdı.

SAVUNMA KOMİSYONU İNCİRLİK'İ GÖRÜŞECEK

Federal Hükümet'ten daha önce yapılan açıklamada İncirlik'te konuşlu bulunan Tornado keşif uçaklarının, bir yakıt ikmal uçağının ve yaklaşık 260 Alman askerinin Ürdün'e kaydırılabileceği ifade edilmişti. Konu bugün Federal Meclis Savunma Komisyonu'nda da gündeme alınacak. Almanya saati ile saat 09:00'da başlayacak oturuma Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen da katılacak. Komisyona bağlı heyet Salı günü İncirlik'teki Alman askerlerini ziyaret etmek istemişti. Ziyarete Ankara tarafından izin verilmemesi üzerine Savunma Komisyonu Başkanı Wolfgang Hellmich askerlerin İncirlik'ten çekilmesini istemişti.

Almanya'dan Türkiye'ye akılalmaz suçlama Almanya'dan Türkiye'ye akılalmaz suçlama