Apple Store mağazalarını da yağmaladılar

Apple Store mağazalarını da yağmaladılar
Güncelleme:

Apple Store mağazaları ABD’de zor zamanlar yaşıyor. George Floyd icin düzenlenen protestolarda fırsatçılar bir çok mağazayı yağmalamaya başladı. Ancak bundan belki de en çok etkilenen mağaza Apple’ın mağazaları oldu.

CNN Türk'te yer alan habere göre, ABD'li teknoloji devi Apple’ın perakende satış yaptığı bazı mağazalar, protestolar sırasında yağmacılar tarafından çok ciddi zarar gördü. Protestoların amacının dışına çıkması nedeniyle askerler şehre indi. Ancak bu durum daha çok tepkiye neden oldu.

Bu tarz olaylarsa yağma kaçınılmaz bir hal alıyor. Muhakkak karışıklıklardan yararlanmak isteyen insanlar ortaya çıkıyor. Çok sayıda teknoloji mağazası yağmalandı. Ancak en çok Apple Store maddi hasar aldı. Oregon, Portland’de bir Apple Store’un 30 metrelik camlarını kıran yağmacılar, mağazadaki ürünleri çaldı. Tabi yağmacıların bilmediği bir konu var Apple mağazalarda bulundurduğu cihazların bir çoğunu güvenlik nedeniyle yazılımsal olarak kilitledi. Yani ürünler çalışma saatleri dışında mağazadan çıkarıldığı zaman çalışmıyor.