Biden çevre felaketinin yaşandığı bölgede ''şebeke suyu'' şovu

Biden çevre felaketinin yaşandığı bölgede ''şebeke suyu'' şovu
Güncelleme:

ABD Başkanı Joe Biden, geçen yıl tren kazası sonrası yayılan kimyasallardan etkilenen Ohio eyaletini ziyaret edip suyun temiz olduğunu kanıtlamak için bir bardak su içti.

ABD’nin Ohio eyaletinin East Palestine kasabası yakınlarındaki demir yolunda kimyasal madde taşıyan 150 vagonlu trenin 50 vagonunun geçen yıl 3 Şubat'ta raydan çıkarak patlaması kimyasal madde çevre felaketine neden olmuştu.

Kaza sonrası meydana gelen patlamalar nedeniyle çevreye yüksek miktarda zehirli kimyasalın yayılmasıyla bölge sakinlerinin tahliyesine karar verilmiş, bölge sakinlerinde baş ağrısı, göz yanması, öksürük ve halsizlik gibi şikayetler ile hayvan ölümlerine rastlanıldığı haberleri medyada yer almıştı.

ABD Başkanı Joe Biden, tren kazasının yıl dönümünde Ohio’yu ziyaret etti. East Palestine kasabasında incelemelerde bulunan Biden, bazı işletmeleri ziyaret etti ve halkla bir araya geldi. 

Biden’ın halkla buluşması sırasında dikkat çekici bir an yaşandı. Biden, çevre felaketinden etkilenen bölgede içilen suyun temiz olduğunu göstermek için, masada duran bir bardak suyu içti.

Kasabada birçok çalışma yürüttüklerini kaydeden Biden, birçok sosyal ve ekonomik programla bölgeyi yeniden kalkındıracaklarını belirtti.