Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı üzecek anket

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı üzecek anket

ABD merkezli araştırma kuruluşu Pew'in anketine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek oranı yüzde 39'a düştü.

ABD merkezli araştırma kuruluşu Pew tarafından yapılan bir anket, Türk halkının, demokrasinin işleyiş biçimiyle ilgili tam bir fikir ayrılığına düştüğünü ortaya koydu.

Pew Araştırma Merkezi tarafından 5 Nisan-15 Mayıs tarihleri arasında Türkiye'deki 947 kişiyle görüşülerek yapılan ankete göre, Türk halkının yüzde 49'u demokrasinin işleyişinden memnun, yüzde 49'u da hoşnutsuz.

Ankete katılanların büyük bölümü ise demokratik bir hükümet yapısını, güçlü bir lidere tercih ediyor. Nitekim "Demokratik bir hükümet yapısını mı tercih edersiniz, güçlü bir lideri mi?” sorusuna verilen yanıtlardan yüzde 56’sı, "demokratik bir hükümet’ şeklinde. Güçlü lider isteyenlerin oranı ise yüzde 36.

Ankete göre AK Partililerin yüzde 61’i demokratik bir hükümet yapısı yerine güçlü bir lider istiyor. CHP’lilerin ise yüzde 68’i demokrat hükümetten yana.

İKİ YILDA 23 PUAN DÜŞTÜ

Türklerin yüzde 39'unun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili olumlu düşünce sahibi olduğunu, yüzde 51'inin ise olumsuz görüş bildirdiğini gösterdi. Pew, olumlu düşünce sahiplerinin oranının geçen yıl yüzde 51, 2013'te ise yüzde 62 olduğunu hatırlattı.

Araştırmaya göre, ülkenin gidişatından memnun olmayanların oranı yüzde 54, memnun olanlar ise yüzde 44. Türklerin en çok endişelendikleri konuların başında ise artan fiyatlar, suç ve eşitsizlik geliyor.

Türkler, ekonomik açıdan da umutsuz. Ankete göre, Türklerin yüzde 52 çocuklarının gelecekte daha yoksul olacağını düşünüyor.