DEAŞ kedi ve köpekleri katletti

DEAŞ kedi ve köpekleri katletti
Güncelleme:

DEAŞ'in Havahöyük ve Taşlıhöyük'te kedi ve köpekleri katlettiği ortaya çıktı.

Halep Türkmenleri Derneği Kurucusu ve Genel Sekreteri Ahmet Zeynel Mahli, DEAŞ'tan alınan Havahöyük ve Taşlıhöyük köyünde yaşanan vahşeti anlattı. Tarlaları mayınla döşediklerini anlatan Mahli, "Mayınlara tuzaklarına kedi ve köpeklerin basmaması için hepsini katlettiler" diye konuştu.

Türkiye'nin başlattığı Fırat Kalkan Operasyonu kapsamında 9 gün önce DEAŞ'tan alınan Havahöyük veTaşlıhöyük köyü'ndeki tarım arazilerine terör örgütü DEAŞ mayın döşediği öğrenildi. Halk tarım arazilerini kullanamıyor.

Yeni Şafak'ın haberine göre DEAŞ'tan alınan Taşlıhüyk köyünde şuan Münbiç'te PYD'den kaçan Suriyelilerle birlikte 10 bin nüfusun olduğunu söyleyen Türkmen MilliHareket Partisi Gaziantep Yönetim ve Siyasi Temsilcisi ve Halep Türkmenleri Derneği Kurucusu ve Genel Sekreteri Ahmet Zeynel Mahli, "Halkın Esed kuşatması altındaki Halep'e gidemedikleri için buraya yerleşmiş. Oradaki insanların DEAŞ'ın yaptığı baskı yüzlerine yansıdığını gördüm. İnsanların ne yazık ki ahırlarda yaşıyorlar" dedi.

TARIM ARAZİLERİNE MAYIN DÖŞENMİŞ

DEAŞ'ın elinde bulunduğu dönemde Havahöyük ve Taşlıhöyük köyü'ndeki tarım arazilerine mayın döşendiğini belirten Mahli, "Sadece tarım arazilerinde değil evlere, buzdolabı içine mayın döşenmiş. İnsanlar kendi arazisine gidip mahsülünü toplayamıyor. 4 yıl sonra ilk kez kendi köyüm Havahöyük'e gittim. Ancak evimize mayın döşendiği için giremedik. Gittiğimizde bize "sakın asfalttan aşağıya inmeyin" uyarılarda bulunuldu" diye konuştu.

BÜTÜN KEDİ VE KÖPEKLERİ KATLETMİŞ

DEAŞ'ın döşediği mayınlara yaklaşıldığı takdirde patladığını belirten Mahli," Durumdan en çok çocuklar etkilenmiş. Çocuklar, DEAŞ'ın kafa kesmelerini, işkencelerini gördüğü için psikolojileri bozulmuş. Çocukların en çok dikkatini çeken olay DEAŞ militanlarının köpek ve kedileri katletmeleri. Köylerde hiç kedi köpek yok. Kedi ve köpekler sokaklarda gezdiği için sürekli mayına basıp ölüyormuş. DEAŞ terörisleri ise bu mayınları insanlar için kurduğundan hayvanlar bastığından insanlara kurdukları tuzaklar bozuluyor bundan dolayı da bütün kedi ve köpekleri katlemişler. Bu hayvanları katlediyor ki insanlar gelip mayına bassınlar istiyormış" şeklinde konuştu.