Erdoğan'dan Şuşa açıklaması: ''Tüm dünyaya mesaj olacak''

Erdoğan'dan Şuşa açıklaması: ''Tüm dünyaya mesaj olacak''
Güncelleme:

Azerbaycan'da resmi törenle karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Şuşa Başkonsolosluğu'nun açılışa hazır olduğunu belirten Erdoğan, ''Bu başta Ermenistan olmak üzere tüm dünyaya mesaj olacaktır'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ilk yurt dışı ziyaretleri kapsamında tamamladığı KKTC programının ardından geldiği Azerbaycan’da resmi törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkent Bakü’de, Haydar Aliyev’in kabrini ziyaret edip daha sonra Azerbaycan ve Türk şehitliklerine çelenk koydu.

ERDOĞAN İLE ALİYEV GÖRÜŞTÜ

Daha sonra Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev baş başa görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in baş başa görüşmesinin ardından heyetler arası görüşme gerçekleştirildi.

ERDOĞAN: ŞUŞA BAŞKONSOLOSLUĞU TÜM DÜNYADA MESAJ OLACAK

Erdoğan, yaptığı açıklamada "Şuşa Başkonsolosluğu'nu açmaya hazırız. Bu başta Ermenistan olmak üzere tüm dünyaya mesaj olacaktır." ifadelerini kullandı.

İki lider ortak açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye - Azerbaycan Üniversitesi için adım atıyoruz. Enerji konusunda bundan sonraki süreçte neler yapılabilir, bunun çalışmaları yapıldı. Şuşa Bildirgesi'nde olduğunu gibi o beyannamenin içeriğini bundan sonra da başarılı bir şekilde gerçekleştirmeye inancımız tamdır. Türkiye-Nahçıvan bağlantısı daha da güçlü hale gelecek" dedi. 

SİNAN OĞAN DA HEYETTE

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Azerbaycan ziyaretinde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve Sinan Oğan da eşlik ediyor.

Erdoğan'dan Şuşa açıklaması: ''Tüm dünyaya mesaj olacak'' - Resim : 1

DHA