Esad'dan Türkiye'ye normalleşme şartı

Esad'dan Türkiye'ye normalleşme şartı
Güncelleme:

Suriye lideri Esad Türkiye ile Suriye arasında "normalleşme" müzakereleri için ana şartın Türkiye’nin Suriye topraklarından çekilmesi olduğunu söyledi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Asğar Haci ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

Türkiye ile "normalleşme" müzakerelerine dair açıklamalarda bulunan Esad, ana hedeflerinin Türkiye’nin Suriye topraklarından çekilmesi olduğunu söyledi.

Suriye devlet ajansı SANA’nın aktardığına göre Esad, müzakelerdeki bir diğer hedefin de "terörle mücadele" olduğunu dile getirdi.

Esad’ın ofisinden Türkiye-Suriye-Rusya-İran arasındaki dörtlü toplantılar ve Astana görüşmelerine dair yapılan açıklamada, “Rusya ve İran taraflarıyla iş birliği içinde, ister Türkiye’nin Suriye topraklarından çekilmesi olsun, ister terörle mücadele ve başka konular olsun, yaklaşan müzakerelerin dayandığı başlık ve hedefleri kesin olarak netleştiren ve bu adresler için bir zaman çerçevesi ve uygulama mekanizmalarını belirleyecek ortak bir stratejinin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı” ifadeleri kullanıldı.