Esad'tan Erdoğan'a ret!

Esad'tan Erdoğan'a ret!
Güncelleme:

Sky News Arabia'ya konuşan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "normalleşme" çağrılarına "Görüşme Erdoğan'ın sunduğu koşullar altında gerçekleşemez" yanıtını verdi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile olası görüşmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Sky News Arabia'ya konuşan Esad, "Görüşme Erdoğan'ın sunduğu koşullar altında gerçekleşemez" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada olası bir görüşmeye 'kapalı olmadığını' dile getirmişti. "Biliyorsunuz bizim Suriye ile kapıyı kapama gibi bir durumumuz söz konusu değil, kapı açık" diyen Erdoğan, şu ifadeleri kullanmıştı: 

"Görüşürüz. Bütün mesele onların bize yaklaşım tarzı. Şu anda Suriye'de Esed, maalesef Türkiye'nin Kuzey Suriye'den çıkmasını istiyor. Böyle bir şey olamaz. Çünkü biz orada terörle mücadele ediyoruz. Yani, sınırlarımızda bu teröristler varken biz nasıl çıkarız? Aynı ifadeyi farklı ülkelere kullanabiliyor mu? O yüzden de adil yaklaşım arıyoruz. Adil yaklaşım olduğu sürece tüm meseleleri aşarız." 

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad ise Esad'ın Erdoğan ile görüşmesinin Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinden tamamen geri çekilmesi şartına bağlı olduğunu yinelemiş, "Esad'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'den çekilmesiyle mümkün olacaktır" açıklamasında bulunmuştu. Mikdad, "Türkiye, Suriye topraklarını işgal ettiği sürece Ankara ile ilişkiler normalleşmez" demişti.