İsrail’den Gazze’de yeni saldırı: En az 23 ölü

İsrail’den Gazze’de yeni saldırı: En az 23 ölü
Güncelleme:

İsrail'in Hamas'a yönelik başlatıp sivil ayırt etmeksizin ölüm yağdırdığı Gazze'de şu ana kadar 6 bine yakın Gazzeli ölürken İsrail bu kez de Gazze’nin güneyindeki Han Yunus kentine hava saldırısı düzenledi.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın 7 Ekim sabahı “Aksa Tufanı” adıyla kapsamlı saldırı başlatmasının ardından, İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar şiddetlenerek sürüyor.

İsrail uçakları, abluka altındaki Gazze Şeridi’nin Cebaliya, Şeyh Rıdvan, Han Yunus ve Eş-Şati Mülteci kampları ile Beyt Lahiya ve Refah’ta sivillerin evlerini hedef aldı.

Filistin haber ajansı WAFA’nın sağlık kaynaklarından aktardığı haberde, Han Yunus’taki saldırıda aralarında çocukların da olduğu en az 23 kişinin öldüğü, 45 kişinin yaralandığı belirtildi. Enkaz altında hala çok sayıda kişi olduğu ve çalışmaların devam ettiği aktarıldı.

Refah kentindeki saldırılarda ise en az 30 Filistinli yaşamını yitirdi.

Cebaliya ve Eş-Şati mülteci kampları ile Beyt Lahiya’daki saldırılarda da çok sayıda ölü ve yaralı olduğu ifade edildi. Cebaliya Beled bölgesinde ise El-İhsan Camisi, saldırılar sonucu tamamen yıkıldı.