İşte IŞİD'in yeni taktiği

İşte IŞİD'in yeni taktiği
Güncelleme:

IŞİD, Rusya ve ABD'nin saldırılardan kurtulmak için özel giysiler aldı.

IŞİD, Rus jetlerinin ve ABD'nin öncülüğündeki koalisyon uçaklarının düzenlediği hava saldırılarının hedefi olmamaları için özel termal giysiler satın aldı. Örgüt Rusya'dan getirdiği ve tanesini 500 dolara aldığı termal giysileri sadece sınır hatlarında görev yapan militanlarına veriyor.

Edinilen bilgilere göre hava saldırılarında büyük kayıplar veren IŞİD, korunmak için uçak ve heronlar tarafından görüntülenemeyen özel termal giysiler satın aldı.

Sputnik'in haberine göre eylül ayında Rusya’dan satın alınan 2500 adet termal giysiler, az sayıda olduğu için sadece sınır bölgelerinde görevlendirilen militanlara verildi. Bu bölgelerin Dery Ez Zor, Musul, Halep, Cerablus, Rakka ve Humus olduğu belirtiliyor.

IŞİD'DEN 'BASINA YANSIMASIN' TALİMATI

Militanlarını giysilerini çıkarmaması yönünde uyaran örgüt, termal giysilerin basına yansımaması hakkında da kesin talimat verdi.

Irak ve Suriye’nin büyük bölümünü kontrol altında tutan IŞİD, kayıplarının yüzde 80'ini hava saldırıları nedeniyle yaşıyor. ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları 1 yılı aşkındır süredir Irak ve Suriye'deki IŞİD mevzilerine operasyonlar düzenliyor. Rus jetleri ise 30 Eylül'den bu yana Suriye'deki IŞİD hedeflerini vuruyor.