Kırımoğlu'na tutuklama kararı

Kırımoğlu'na tutuklama kararı

Kırım Tatarlarının manevi lideri olarak kabul edilen Kırım Tatar Milli Meclisi Eski Başkanı ve Ukrayna Parlamentosu Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu hakkında gıyabi tutuklama kararı aldı.

Kırım Tatarlarının manevi lideri olarak kabul edilen Kırım Tatar Milli Meclisi Eski Başkanı ve Ukrayna Parlamentosu Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu hakkında, Rusya'nın ilhak etmiş olduğu Ukrayna'nın Kırım Yarımadası'ndaki Rusya'ya bağlı mahkeme tarafından gıyabi tutuklama kararı verildi.

Kırımoğlu'nun avukatı Cemil Temişev, konuyla ilgili olarak facebook hesabından yaptığı açıklamada, Kırım'ın Simferopol Kenti Kiyevskiy İlçe Mahkemesi'nin Rus iç istihbarat teşkilatı FSB'nin başvurusunu değerlendirdiğini ve Kırımoğlu'nun mahkemelerdeki duruşmalara katılmadığı, tanıklara baskı uygulama ihtimali bulunduğu, delilleri yok edebileceği, başka bir devletin vatandaşı olduğu ve Kırım'da daimi ikameti olmadığı gerekçesiyle Kırımoğlu hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkardığını bildirdi. Temişev ayrıca, Kırımoğlu hakkında Rusya Federasyonu genelinde arama kararının çıkartıldığını ifade etti.

Kırım'daki Rusya'ya bağlı yönetim, 2014 yılında da, Kırımoğlu'na beş yıl süreyle Kırım'a giriş yasağı getirmişti.