Lavrov'dan çok sert sözler: ''Rusya'ya topyekün savaş ilan edildi''

Lavrov'dan çok sert sözler: ''Rusya'ya topyekün savaş ilan edildi''
Güncelleme:

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, NATO zirvesinin ardından yaptığı açıklamada, Batılı ülkelerin Rusya'ya karşı topyekün bir savaş ilan ettiğini söyledi.

Ukrayna - Rusya arasında savaş sürüyor.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada,  Rus güçlerinin  bir füze saldırısında başkent Kiev yakınında yer alan  büyük bir yakıt deposunu imha ettiğini duyurdu.

Bakanlık sözcüsü Igor Konashenkov, saldırının dün akşam denizden ateşlenen Kalibr seyir füzeleri kullanılarak gerçekleştiğini söyledi. Konashenkov, deponun ülkenin merkezindeki Ukrayna silahlı kuvvetlerine ikmal yapmak için kullanıldığını söyledi.

Bununla brilikte, Ukraynalı yetkililer ise Kiev'in 35 kilometre doğusundaki kasabaları ve savunma mevzilerini geri aldığinı açıkladı. Ancak, Çernihiv kentinin ülekenin geri kalanıyla bağlantısının kesildiği belirtildi.

LAVROV: BATI RUSYA'YA TOPYEKÜN SAVAŞ İLAN ETTİ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Batılılar Rusya’ya karşı topyekün, hibrit bir savaş ilan etti" ifadelerini kullandı. 

HEDEFLERİ GİZLİ DEĞİL

Lavrov, başkent Moskova'da düzenlenen Gorçakov Diplomat Vakfı toplantısında açıklamalarda bulundu. Avrupa'daki siyasetçilerin, "Hitler Almanyası'nda" kullanılan "topyekün savaş" terimini Rusya'ya karşı kullandıklarını savunan Lavrov, "(Batılılar) Rusya'ya karşı topyekün, hibrit bir savaş ilan etti. Hedefleri gizli değil, Rus ekonomisini ve bir bütün olarak Rusya'yı yok etmek ve boğmak istediklerini alenen ilan ettiler." diye konuştu.

Rusya'nın izole edilemeyeceğine işaret eden Lavrov, "Dünyanın her yerinden çok sayıda dostumuz, müttefikimiz ve ortağımız var." ifadesini kullandı.

Etiketler Rusya Lavrov