Netanyahu'dan Erdoğan'a yanıt: ''Bize ahlak dersi veremez''

Netanyahu'dan Erdoğan'a yanıt: ''Bize ahlak dersi veremez''
Güncelleme:

İsrail Başbakanı Netanyahu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail ve kendisi hakkındaki sözlerine yanıt verdi. Netanyahu, ''Bize ahlak dersi veremez. İnsan hakları konusunda en son konuşacak kişi Erdoğan'dır'' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grup toplantısında Gazze'de binlerce insanı katleden İsrail'e tepki göstermişti. İsrail Başbakanı Netanyahu'ya seslenen Erdoğan, ''Sende atom bombası var mı yok mu? Sıkıysa açıkla ama açıklayamaz. Ey İsrail sende atom bombası, nükleer bomba var ve bununla tehdit ediyorsun. Bunları biz biliyoruz. Artık ecelin geliyor. İstediğin kadar nükleer bombaya sahip ol neye sahip olursan ol ama gidicisin. Ahlak vicdan onur namına ne varsa hepsini kaybedenler insan değil ancak berhumadel olabilir" ifadelerini kullanmıştı. 

"ERDOĞAN BİZE AHLAK DERSİ VEREMEZ"

İsrail'in terör devletini olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine İsrail Başbakanı Netanyahu'dan yanıt geldi. İsrail'in Kanal 13 televizyonunun haberine göre Netanyahu, Erdoğan'ın İsrail'i terör devleti olarak adlandırdığını ancak Hamas'ın "terör eylemlerini" desteklediğini savundu. Netanyahu, "Bize ahlak dersi veremez. İnsan hakları konusunda en son konuşacak kişi Erdoğan'dır" diye konuştu.

COHEN: İSRAİL'E AHLAK KONUSUNDA VAAZ VEREMEZLER

Öte yandan İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen de "Baş teröristleri barındıran ve terör örgütlerini teşvik edenler, İsrail devletine ahlak konusunda vaaz etmeyecektir" dedi.

TÜRKİYE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN SERT YANIT

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Başbakanı Netanyahu ve İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen'in, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan skandal açıklamalarına sert tepki gösterdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Filistin halkına karşı uyguladıkları zulüm ve katliamlarla tarihin kara sayfalarına girmiş İsrailli yetkililerin hukuktan söz etmeye hakları yoktur. Dünya kamuoyunda derin infial uyandıran bu insanlık suçlarının azmettiricileri ve failleri er ya da geç yargılanacaklardır." denildi.

"İSRAİLLİ YETKİLİLERİN HUKUKTAN SÖZ ETMEYE HAKLARI YOK"

Yayınlanan yazıda, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan Tel Aviv yönetimine yanıt verdi. "Filistin halkına karşı uyguladıkları zulüm ve katliamlarla tarihin kara sayfalarına girmiş İsrailli yetkililerin hukuktan söz etmeye hakları yoktur." ifadeleri kullanılan yazıda, "Gerçeklerin dile getirilmesinden rahatsız olan Benjamin Netenyahu'nun ve Eli Cohen'in, Sayın Cumhurbaşkanımız hakkındaki asılsız iftiraları, kendi suçlarını örtemeyecektir" denildi.

"DİKKATLERİ BAŞKA YÖNE ÇEKEMEYECEKLER"

İsrail'in 40 günü aşkın süredir Gazze'de yaptığı katliamlara tepki gösterilerek, "Meşruiyetlerini insanlık vicdanında çoktan yitirmiş olan İsrailli yetkililer, tüm dünyanın gözü önünde hastaneleri bombalayarak, kadınları ve çocukları öldürerek işledikleri suçları örtbas edemeyecekler ve dikkatleri başka yöne çekemeyeceklerdir." ifadeleri kullanıldı.

"ER YA DA GEÇ YARGILANACAKLAR"

Dışişleri Bakanlığı'ndan yayınlanan yazının devamında ise şunlar kaydedildi: "Dünya kamuoyunda derin infial uyandıran bu insanlık suçlarının azmettiricileri ve failleri er ya da geç yargılanacaklardır. Türkiye, Gazze'deki katliama karşı çıkmayı ve Filistin halkının haklı davasını desteklemeyi sürdürecektir."