Netanyahu'dan itiraf: ''Acı kayıplarımız var''

Netanyahu'dan itiraf: ''Acı kayıplarımız var''
Güncelleme:

İsrail Başbakanı Netanyahu, ''Gazze şehrinin kenar mahallelerine yaklaşıyoruz ve acı kayıplarımız var.'' dedi.

Gazze'ye kara operasyonu başlatan İsrail ordusu, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'yla şiddetli çatışmalar yaşıyor. Gazze'nin kenar mahallerine yaklaştıklarını söyleyen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Acı kayıplarımız var." dedi.

25 GÜNDÜR GAZZE'YE SALDIRIYORLAR
Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı operasyon başlatmıştı. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırıya geçmişti. Okulları, evleri, camileri bombalayan İsrail sivillerin sığındığı hastaneleri de vurmuştu. Gazze'de bu süreçte 8 binden fazla insan hayatını kaybetti, binlerce insan ise yaralandı. İsrail aynı zamanda abluka uygulayarak kenttekileri açlığa mahkum etti. Malzeme ve elektrik olmadığı içinse hastaneler işlevsiz kaldı.

İSRAİL ORDUSU KARA OPERASYONUNA BAŞLADI
Bir yandan da kara operasyonuna hazırlanan İsrail ordusu, son bir haftada birkaç kez Gazze'ye "sınırlı kara operasyonu" gerçekleştirdiğini duyurdu. İsrail güçleri, dünden beri ise kentin sınırlarından içeriye sızdı. Hamas İsrail tanklarına ve askerlerine karşı gelirken, bölgede şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

NETANYAHU: GAZZE'DE ACI KAYIPLARIMIZ VAR
İsrail Başbakanı Netanyahu'dan gelen son açıklama ise İsrail askerlerinin Gazze'de zor durumda olduğunu gözler önüne serdi. Netanyahu, "Gazze şehrinin kenar mahallelerine yaklaşıyoruz ve acı kayıplarımız var" ifadelerini kullandı.

HAMAS: BİR BİNADAKİ İSRAİL ASKERLERİNİ ORTADAN KALDIRDIK
Hamas kanadından yapılan açıklamada ise "Düşman, Gazze Şeridi'nin derinliklerinde saldırgan bir kara operasyonu başlattı." ifadeleri yer aldı. Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları ise Gazze'nin kuzeybatısında ilerleyen İsrail tanklarına saldırdıklarını ve aynı zamanda bir binanın içindeki İsrail askerlerini ortadan kaldırdıklarını söyledi.

"İSRAİL KENTİN KUZEYİNİ, GÜNEYDEN AYIRMAYA ÇALIŞIYOR"
Gazze İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İyad el-Bazum, El Cezire'ye İsrail güçlerinin şu anda Salah al-Din Caddesi'nin ana caddesinde olduğunu belirtti. Bazum, "İşgal güçleri Gazze Şeridi'nin kuzeyini güneyden ayırmaya çalışıyor" dedi.

ÖLDÜRÜLEN İSRAİLLİ ASKER SAYISI 300'Ü GEÇTİ
İsrail ordusu, ağır kayıplar verdi. Ülkede büyük şok yaratan gelişmelerin ardından İsrail Ordu Sözcüsü Hagari, son gelişmeleri aktardı. Hamas'ın elindeki esir sayısının 242'ye yükseldiğini belirten Hagari, "7 Ekim'den bu yana 332 askerimiz hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı.