Norveç'te yazlığa gidene para cezası

Norveç'te yazlığa gidene para cezası
Güncelleme:

Korona virüsünden 7 kişinin öldüğü Norve'te yazlığa gidenlere virüsün çok görülmediği bölgelere taşınma riskini arttırdığı gerekçesiyle 15 bin kron para cezası kesiliyor.

Norveç Halk Sağlığı Enstitüsü’nün verilerine göre şu ana kadar ülke genelinde toplam bin 790 kişide korona virüsüne rastlandı. Korona virüsünden dolayı 7 kişi ise hayatını kaybetti. Norveç hükümeti geçen hafta sokağa çıkışları kısıtlama kararı alırken, başta Oslo olmak üzere, büyük kentlerde yaşayanların bir kısmı, izolasyon dönemini köy ve dağ evlerinde geçirmek için kentten ayrıldı. Bu durum da virüsün çok görülmediği bölgelere taşınma riskini artırdı.

Euronews’de yer alan habere göre Norveç hükümeti, kırsaldaki Covid-19 vaka artışını önlemek için Norveçlilerin ikinci evlerine gitmelerini yasaklama kararı aldı.

Yakında yürürlüğe girmesi beklenen düzenlemeyle bu karara uymayan ev sahiplerinin 15 bin Norveç Kronu (8750 TL) para cezası veya 10 gün hapis cezasına çarptırılması bekleniyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Bent Høie, “Artık kimsenin ikamet ettiği belediye sınırları dışında kalması mümkün değil. Diğer bölgelerdeki küçük hastanelerinin kendi nüfusunun dışında başka potansiyel hastalarla baş etme kapasitesi yok” ifadelerini kullandı.