O lidere uyuşturucu şoku !

O lidere uyuşturucu şoku !

Venezuela lideri Nicolas Maduro'nun 2 yeğeni uyuşturucudan gözaltına alındı.

Venezuela lideri Nicolas Maduro'nun iki yeğeninin ABD'ye 800 kilo kokain sokmaya çalışmak suçlamasıyla Haiti'de gözaltına alınıp, ABD'ye gönderildiği belirtildi.

ABD medyasındaki haberlere göre Maduro'nun yeğenleri Francisco Flores de Freitas ve Efrain Antonio Campo Flores'in bugün New York'ta federal mahkemeye çıkartılması bekleniyor.

Venezuela, ABD'yle hava sahası ihlali gerekçesiyle girişilen tartışmanın hemen ardından gelen gözaltılarla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino bir ABD uçağının ülkesinin hava sahasını ihlal ettiğini söylemişti.

Caracas sık sık ABD'yi içişlerine karışmakla suçlasa da, ABD'nin insan hakları ihlalleri gerekçesiyle bazı Venezuelalı yetkililere ambargo koyduğu geçen Mart'tan bu yana iki ülke ilişkileri gelişti.

ABD birçok kez Maduro yönetiminin üst düzey isimlerinin uyuşturucu kaçakçılığına karıştığını söylemişti.Maduro'nun yeğenleri Venezuela'da üç hafta sonra yapılacak kritik parlamento seçimlerinin öncesinde ABD'ye iade edildi.

İkilinin Venezuela'dan özel bir uçakla Haiti'nin başkenti Port au Prince'e gittikleri ve burada gözaltına alındıkları kaydedildi.

Honduras üzerinden kokain satışıWall Street Journal'ın haberine göre ikili, alıcı kılığındaki bir Amerikan ajanıyla kokainin Honduras üzerinden satışını görüştü.

Devlet Başkanı Maduro'nun 62 yaşındaki eşi Cilia Flores'in yönetimde çok nüfuz sahibi olduğu belirtiliyor.

Flores eski Venezuela lideri Hugo Chavez'in 1994'te başarısızlığa uğrayan darbe girişiminden sonra salıverilmesini sağlayan savunma ekibindeydi.

Campo Flores'in Cilia Flores'in ölen kızkardeşinin oğlu olduğu ve kısmen Maduro çifti tarafından yetiştirildiği söyleniyor.