Önce Ukrayna şimdi de Rusya! Lavrov'dan umutlandıran mesaj

Önce Ukrayna şimdi de Rusya! Lavrov'dan umutlandıran mesaj
Güncelleme:

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Ukrayna krizinde Kiev heyetiyle gerçekleştirilen müzakereleri değerlendirdi. Lavrov, Ukrayna ile yürütülen müzakerelerin zorlu geçtiğini, ancak uzlaşı için belli bir umut olduğunu dile getirdi.

Rusya - Ukrayna müzakereleri 6. turuyla devam ederken, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna ile yürütülen müzakerelerin zorlu geçtiğini, ancak uzlaşı için belli bir umut olduğunu dile getirdi. 

Rus medya organı RBC'ye konuşa Lavrov, "Müzakerecilerimizin verdiği değerlendirmelerden yola çıkıyorum. Müzakereler, hepimizin bildiği sebepler nedeniyle kolay ilerlemiyor. Ancak tavizlerle bir anlaşmaya varılabileceği konusunda umut var" dedi. 

Lavrov, müzakerelerde iş ruhunun görülmeye başladığını, bunun Ukrayna’nın tarafsız statüsü üzerinde anlaşılabileceğine dair umut verdiğini ifade etti.

Kiev'in Ukrayna'nın tarafsızlığının "ciddi" bir şekilde masaya yatırıldığını belirten Lavrov, tarafların bazı konular üzerinde anlaşmaya yakın olduğunu dile getirdi. Ukrayna lideri Volodomir Zelenski dün, “Ukrayna’nın NATO üyesi olmayacağı açık, bunu görüyoruz. Yıllardır açık kapıdan bahsedildiğini duyuyoruz ancak görülüyor ki oraya giremeyeceğiz” demişti.

Lavrov, Moskova'nın Ukrayna ile ilgili tek endişesinin Kiev'in tarafsızlığı olmadığını; Rusçanın kullanımının serbest olması ve ifade özgürlüğünün de kendileri için önemli olduğunu söyledi. 

Rusya Dışişleri Bakanı, "Bun önemli bir kriz. Dünya düzenini belirleyecek" diye konuştu.