Playboy Kaddafi'ye gardiyan dayağı

Playboy Kaddafi'ye gardiyan dayağı

Öldürülen devrik lider Kaddafi’nin oğlu tutulduğu cezaevinde dayak yediği ortaya çıktı.

Libya’nın devrik lideri Muammer Kaddafi’nin 42 yaşındaki oğlu Saadi Kaddafi’nin tutulduğu Trablus cezaevinde gardiyanlar tarafından dayak yediğini gösteren görüntüler ortaya çıktı. Yayınlan video görüntülerinde Saadi’nin gözleri siyah bir bezle bağlandıktan sonra ayakları bir demire bağlanıp işkence ediliyor. Bir gardiyanın ise Saadi’nin yüzünü tokatladığı görülüyor. Video kaydının internete düşmesi üzerine savcılık, videoda yer alan gardiyanlar hakkında inceleme başlatıldığı ve gardiyanların kimliklerini belirlemeye çalıştıklarını ifade etti.

İsyanı bastırmaya çalıştı

Libya Futbol Federasyonu Başkanlığı yaptığı dönemde bir futbolcuyu öldürmekle suçlanan Saadi, babasının ölümüyle sonuçlanan 2011’deki devrimden sonra Sahra Çölü üzerinden Nijer’e kaçmıştı. Nijer daha önce “ölüm cezası alacağı kesin olduğu için” Saadi’yi teslim etmeyi reddetmiş ancak daha sonra kendisini Libya’ya iade etmişti. Saadi Kaddafi ayrıca babasının iktidarına karşı başlatılan isyanı bastırmaya çalışmakla suçlanıyor. Libya Özel Kuvvetleri’ne komutanlık ettiği belirtilen Saadi’ye, protestocuların üzerine ateş açtırmak gibi suçlamalar yöneltiliyor.

1-304.jpeg

Futbol kariyeri var

İtalya’da kısa bir süre profesyonel futbolculuk kariyeri bulunan Saadi, 20 yaşındayken popüler futbol takımları Juventus ve Lazio’da eğitim almış ancak ‘teknik açıdan zayıf’ bulunmuştu. Saadi, 2003’te Perugia tarafından pazarlama amacıyla takıma transfer edilse de sadece iki sezon oynamıştı. Albay Muammer Kaddafi’nin yedi oğlundan biri olan Saadi, geçtiğimiz sene hapishanede kendisine iyi davranıldığını söylemiş ve ülkedeki silahlı gruplara silah bırakma çağrısı yapmıştı.