Rus basını Erdoğan-Putin görüşmesini nasıl gördü ?

Rus basını Erdoğan-Putin görüşmesini nasıl gördü ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya lideri Putin'in görüşmesi Rus basınında yankı buldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin görüşmesi Rus basınında geniş yer buldu.

Rus haber kanalları, Putin’in 24 Kasım 2015’te yaşanan uçak krizinden sonra Türkiye’ye düzenlediği ilk ziyareti sabah saatlerinden itibaren İstanbul’dan canlı yayınlarla aktardı. İnternet sitelerinde İstanbul mahreçlihaberler bir numaralı gündem maddesi olurken, gazeteler bugünkü manşetlerini ve ilk sayfalarını Erdoğan-Putin görüşmesi üzerine kurdu. 

 'DOSTLUK AKIMI YENİDEN KURULDU'

Rus Kommersant gazetesi, birinci sayfadan verdiği detaylı haberinde, Türk Akımı doğalgaz boru hattının hükümetler arası anlaşmasının imzalandığını ön plana çıkarttı. Gazete, görüşmeyi İstanbul’da takip eden köşe yazarının gözlemlerini içeren makaleyi tam sayfa yayınlarken, başka bir haberinde Türk Akımı'na ilişkin detayları sayfasına taşıdı. 

İzvestiya gazetesi, haberinde “Dostluk akımı yeniden kuruldu” başlığı kullanıldı. Haberde, Putin’in uçak krizi sonrası ilk defa Türkiye’yi ziyaret ettiği belirtilerek, Erdoğan-Putin görüşmesine ilişkin detaylara yer verildi. Komsomolskaya Pravda, ziyareti “Rusya ve Türkiye Türk Akımı’na imza attı” başlığıyla gördü. Haberde, “Putin ve Erdoğan, Türk Akımı, doğalgaz indirimi ve tarım ürünleri konularında anlaştı.” ifadeleri kullanıldı.

Ekonomi ve iş dünyasından haberlerin yer aldığı Vedomosti gazetesi, “Tük narenciyesi Rus pazarına geri dönüyor” başlığını kullandı.

Rus haber ajansı Ria Novosti: "Rusya ve Türkiye ilişkilerinde doğalgaz atlayışı yaptılar"

Rusya ve Türkiye iki ülke liderinin görüşmesi sonucunda doğalgaz alanında çözülmemiş tüm sorunlarda ilerleme kaydetmeyi başardılar. En önemlisi Enerji Bakanları Türk Akımı projesinin gerçekleştirilmesini ön gören anlaşmayı imzalayarak 2 yıl önce başlayan projede önemli bir adım attılar.

İtar Tass: "Rusya ve Türkiye Türk Akımı projesini imzaladılar"

Rusya ve Türkiye Türk Akımı'nın anlaşmasını imzaladılar. Belge Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmelerinin ardından iki ülkenin enerji bakanlafı tarafından imzalandı.

İnterfaks: "Türk meyveleri Rus pazarına geri dönüyor"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın Türk narenciye ürünleri başta olmak üzere sebze ve meyve ithalatına getirdiği yasakları kaldırma kararı aldıklarını bildirdi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ve Türkiye'nin ilişkilerinin düzelme sürecinin aktif tempoyla ilerlediğinin altını çizdi.

İzvestiya.ru: "Rusya ve Türkiye Türk Akımı projesi kapsamında doğalgaza indirim konusunda anlaştılar"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Türk mevkidaşı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından Moskova ve Ankara'nın Türk Akımı projesi çerçevesinde doğalgaza indirim yapılması konusunda anlaştıklarını bildirdi.

Rus NTV: "Moskova ve Ankara askeri alanda temaslarını güçlendirecek"

Moskova ve Ankara Rusya ve Türkiye'nin askeri birlikleri ve özel servisleri kanalları üzerinden temaslarını güçlendirme kararı aldı. Putin, Ankara ve Moskova'nın askeri işbirliğini güçlendirmek istediğini hatta bunu ciddi projelerle pekiştirmek istediklerine dikkat çekti.

DHA