Sinagoga molotof kokteylli saldırı

Sinagoga molotof kokteylli saldırı
Güncelleme:

Almanya'nın başkenti Berlin'de bir sinagoga molotof kokteyli saldırı düzenlendi. Saldırının ardından bir açıklama yapan Başbakan Scholz, "Yahudi karşıtlığının Almanya'da yeri yok" dedi.

İsrail-Filistin çatışması 12'inci gününde devam ederken, Almanya'nın başkenti Berlin'de bulunan bir sinagoga molotof kokteyli atıldı. Başbakan Olaf Scholz, olaya ilişkin açıklamasında, 'antisemitizmin Almanya'da yeri olmadığını' söyledi.

Reuters'ın haberine göre, kapüşonlu iki erkek 18 Ekim Çarşamba sabahı Berlin'in merkezindeki bir sinagoga molotof kokteyliyle saldırdı. Polis, inceleme yaparlarken Yahudi karşıtı sloganlar atan bir kişinin de gözaltına alındığı bilgisini verdi. Polis, iki molotof kokteylinin kaldırımda patladığını, orada yandıktan sonra hasara neden olmadan söndüğünü bildirdi. Güvenlik servisinin de olayı soruşturduğu açıklandı.

'YAHUDİ KARŞITLIĞININ ALMANYA'DA YERİ YOK'

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'nın İsrail'e düzenlediği 'Aksa Tufanı' saldırısıyla başlayan çatışmalar nedeniyle Almanya'daki Yahudi kurumlarındaki güvenlik artırılmıştı.

Resmi ziyaret kapsamında Mısır'da bulunan Almanya Başbakanı Olaf Scholz, bugün erken saatlerde yaşanan saldırıya ilişkin, "Öfke içinde olduğumu söylemek istiyorum. Bazılarının bağırarak söyledikleri ve yaptıkları beni öfkelendiriyor." diye konuştu. Sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden de açıklama yapan Başbakan Scholz, "Yahudi kurumlarına saldırılar ve sokaklarımızdaki şiddet eylemleri alçakça eylemlerdir; bunlara hoşgörü gösterilemez. Yahudi karşıtlığının Almanya'da yeri yok" dedi.

17 Ekim Salı akşamı Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'nde yaşanan patlamada en az 500 kişi hayatını kaybetmiş, Filistinli yetkililer saldırının İsrail tarafından gerçekleştirildiğini açıklamıştı. İsrail ordusu ise saldırıdan İslami Cihad'ın sorumlu olduğunu iddia etmişti.