Sosyal medya başını yaktı !

Sosyal medya başını yaktı !
Güncelleme:

Sosyal medya uygulaması olan Snapchat'te 93 yaşındaki bir hastanın çıplak fotoğraflarının paylaşılması hapis cezasına neden oldu.

Şüphesiz son yıllarda en hızlı yükselen sosyal medya uygulamalarının başını Snapchat çekiyor. Anlık fotoğraf paylaşımıyla kişilerin görüşmesini sağlayan uygulamanın müdavimleri oldukça fazla ve "Snap atmak" hastalık haline gelebiliyor. Bunun ibretlik örneklerinden biri ABD'de yaşandı...

ABD Wisconsin'de yaşanan bir olay, Snapchat uygulamasının nasıl bir hastalığa dönüşebileceğini bir kez daha ortaya koydu. Daha önce pek çok skandal sayılabilecek Snapchat paylaşımıyla karşılaşmıştık ancak bu sefer ipin ucu biraz kaçmışa benziyor. Kenosha Parkside bakım evinde çalışan Grace Riedlinger, sorumluluğunda olan 93 yaşındaki Alzheimer hastası bir kadının çıplak fotoğraflarını paylaşınca işinden oldu!

201601201158_2.png

21 yaşındaki Riedlinger, iki yıla yakın bir hapis cezasıyla yargılanacak. Genç kadın ve ailesi konu hakkında konuşmak istemezken, söz konusu bakım evinde benzer suçların 2012 yılından beri en az 35 kez işlendiği ortaya çıktı! Ülkemizde de pek çok müdavimi olan Snapchat uygulamasıyla yapılan paylaşımlara dikkat edilmesi yönünde ibretlik olan bu vaka, sosyal medyada büyük tepki gördü.