Trump teslim olup, cezaevine girdi

Trump teslim olup, cezaevine girdi
Güncelleme:

Eski ABD Başkanı Donald Trump 2020 seçim sonuçlarına müdahalede bulunduğu suçlamasının ardından teslim olarak 20 dakikalığına cezaevine girip, çıktı...

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Georgia eyaletindeki 2020 seçim sonuçlarına müdahalede bulunduğu suçlamasıyla hazırlanan iddianame kapsamında teslim oldu.

Trump, akşam saatlerinde yoğun güvenlik önlemleri altında Georgia’daki Fulton İlçe Hapishanesine gelerek gözaltı işlemlerini tamamladı. Hakkındaki suçlamalar nedeniyle nisan ayından bu yana 4. kez gözaltına alınan Trump’ın parmak izi alındı. ABD basınında yer alan haberlerde, Trump’ın sabıka fotoğrafının çekildiği belirtildi. Bu uygulama ülke tarihinde bir ABD başkanı için ilk olma özelliğini taşıyor.

Fulton Bölge Hapishanesi, tahliye işlemi sonrası hapishane binasından çıkıp kendi özel uçağına bindikten sonra eski ABD Başkanı’nın tutuklama dosyasına konan sabıka fotoğrafını basınla paylaştı. Fotoğrafta gülümsemeyen Trump’ın, ciddi bir ifade ve çatık kaşlarla doğrudan objektife baktığı görülüyor.