Türkiye'nin uyarı notasını paylaştı

Türkiye'nin uyarı notasını paylaştı
Güncelleme:

Avrupalı Parlamenter, Türkiye'nin Belçika ve Hollanda'ya verdiği notanın fotoğrafını paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı, Brüksel saldırısını gerçekleştiren teröristin Türkiye tarafından geçen yıl sınırdışı edilmesine, Belçika ve Hollanda makamlarını uyarmasına ilişkin notun belgesi ortaya çıktı.

Avrupa Parlamentosu’nun Hollandalı Milletvekili ve Türkiye raportörü Katy Piri, Erdoğan’ın bahsettiği uyarı notasını paylaştı.

not.jpg

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından, Hollanda’nın Ankara Büyükelçiliğine “çok acil” koduyla gönderilen nota, 14 Temmuz 2015 tarihini taşıyor.

Notada, “Belçika vatandaşı” olan İbrahim El Bakraoui’nin Sabiha Gökçen havaalanından Hollanda’ya giden uçağa bindirildiği bilgisi veriliyor. Bakraoui’nin bindirildiği uçağın saati ve uçuş numarası da notada yer alıyor.

Notada bu bilgiler dışında, sadece diplomatik yazışmalarda rutin hale gelmiş giriş ve sonuç cümleleri yer alıyor.

İbrahim El Bakraoui, Brüksel’de 34 kişinin hayatını kaybettiği eş zamanlı saldırılardan havaalanına yönelik bombalı saldırıyı gerçekleştiren terörist olarak teşhis edilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, Belçika vatandaşı olan El Bakraoui’nin Türkiye’de yakalanarak, sınırdışı edildiğini açıklamıştı.

Bakraoui, Belçika vatandaşı olduğu için Belçika’ya, ancak Türkiye’den Hollanda’ya gönderilmek istediği için de Hollanda’ya ayrı ayrı notalar yazıldığı Erdoğan tarafından açıklanmıştı.