1 milyondan fazla Bağkurlu'ya kredi müjdesi

1 milyondan fazla Bağkurlu'ya kredi müjdesi
Güncelleme:

1 milyondan fazla Bağkurlu’nun geçmişten gelen binlerce lira borcu için kredi müjdesi geldi. İsteyenler borcunu Ziraat Bankası’ndan kredi çekip ödeyerek emekli olabilecek...

Esnaf, çiftçi, isteğe bağlı sigortalılar yani Bağkurlular her ay düzenli prim ödemek zorunda. Ancak işler bazen yolunda gitmiyor ve ödemeler aksıyor. Biriken borçlar katlanarak artıyor. Son çıkan torba yasa ile bu borçların ödenmesi için büyük bir kolaylık getirildi. Buna göre; Bağkurlular 2 Haziran itibarıyla borçlarını yüzde 50-60 daha düşük ödeyerek kapatabiliyor.

HEMEN EMEKLİLİK
Yasayla sağlanan bu düzenlemenin yanında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) da, Bağkurlu’ya önemli bir fırsat sağladı. Bu konuda dün bir açıklama yapan Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, “Bağkur sigortalılarımız Ziraat Bankası ile yaptığımız kredi anlaşmasıyla yapılandırma kapsamında, borcunu peşin ödeyerek veya dondurulan hizmet sürelerini ihya ederek emekli olabilecek” dedi.

TEŞVİKLERİ ALABİLECEK
Yapılandırmadan yararlananların borçlarından dolayı icra takibi ve haciz işlemlerinden kurtulacağına dikkat çeken Jülide Sarıeroğlu, şunları söyledi: “Bu yapılandırmaya başvurup ilk taksiti ödeyen işverenlerimiz ’borcu yoktur’ yazısı alabilecek, bu sayede kamu ihalelerine girebilecek, nefes kredisi başvurusunda bulunabilecek. En önemlisi de istihdam teşviklerinden yararlanmaya başlayacak.”