AK Parti ile MHP arasında EYT çatlağı

AK Parti ile MHP arasında EYT çatlağı
Güncelleme:

Cumhur İttifakı Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda ayrı düştü. EYT'ye olumsuz bakan AK Parti'nin aksine MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, "EYT'lilerin problemleri çözülmeli" dedi.

Milyonlarca Emeklilikte Yaşa TakıIan (EYT) vatandaş, hükümetin haklarını vermesi istiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Prof. Dr. Vedat Bilgin'e EYT ile çalışma talimatını vermesi mağdurları umutlandırmıştı. Bu sürecin ardından hükümetin 2020 yılının bütçesinden EYT için kaynak ayırmadığı gündeme gelmişti.

Bu durumun üzerine Erdoğan'ın EYT hakkında yaptığı, "40 yaşında, 50 yaşında emeklilik mi olur" açıklama ise EYT'lileri tam anlamıyla hayal kırıklığına uğrattı.

Yaşanan gelişmelerden sonra AK Parti'nin Cumhur İttifakındaki ortağı MHP'den şok bir EYT çıkışı geldi. MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, "EYT'lilerin problemleri bana göre kademeli de olsa mutlaka çözülmesi gerekiyor. Bu insanları yok sayamayız. Çünkü, verilmiş bir hak var. Bu hakkı teslim etmek zorundayız" dedi.

EYT Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak ise, "Sadaka istemiyoruz, lütuf istemiyoruz. Bize kazanılmışımızı versinler. Bizim başka amacımız yok" diye konuştu.