Dev restoran zinciri iflasın eşiğinde !

Dev restoran zinciri iflasın eşiğinde !
Güncelleme:

3 ülkede 75 şubesiyle hizmet veren restoran zinciri Çıtır Usta, iflas erteleme yerine gelen kurtarma anlaşması sistemine başvuran ilk şirket oldu.

Yeme içme sektöründe 2003 yılından bu yana faaliyet gösteren, bugün 3 ülke, 25 şehir ve 75´ten fazla noktada pide-kebap konseptli restoranlar ile hizmet veren Çıtır Usta şirketi, Bakırköy Ticaret Mahkemesi’ne ‘Konkordato’ başvurusu yaptı. Şirket yönetimine üç “Konkordato Komiseri” atandı.

ÜÇ KOMİSER ATANDI

Milliyet'ten Musa Kesler'in haberine göre, Yaşadığı ekonomik zorluklar dolayısıyla şirket sahiplerinin Bakırköy Asliye Ticaret Mahkemeleri nezdindeki başvurusu üzerine şirket hakkında geçici mühlet kararı verildi ve başvuru yapan şirkete Hayri Hakan Kıvanç, Murat Kutanoğlu ve Nihat Güman “Konkordato Komiseri” olarak atandı.

"İFLAS ERTELEME" KALKMIŞTI

Yeni düzenleme Konkordato, zor durumdaki şirketlerin başvurduğu iflas ertelemenin olumsuzluklarını ve kötüye kullanımını önlemek için getirilen, hem borçluyu hem alacaklıyı koruyan yeni bir düzenleme olarak ‘iflas erteleme’ uygulamasının yerine yürürlüğe girmişti.

Milliyet