Dolar kuru için çok konuşulacak iddia

Dolar kuru için çok konuşulacak iddia
Güncelleme:

Türk Lirası karşısında hızla yükselişe geçen ve Cumhuriyet tarihi rekorlarını peş peşe kıran dolar kuru için Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu'dan gündemi sarsacak bir iddia geldi.

Babuşçu'nun iddiası doğruysa bir kaç gün içinde Hazine'nin kasasına milyarlarca dolar para girecek. Bu da piyasanın rahatlaması ve döviz fiyatlarında büyük düşüşü beraberinde getirmesi bekleniyor. Şenol Babuşçu sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: 

Can Pulak (8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Baş Danışmanı) internet sitesinde şöyle yazdı: Olumsuz haberlerden sonra, bir de piyasaları geçici olarak rahatlatacak haber vereyim sizlere. Sabah yürüyüşü yaptığım çok önemli ve değerli bir dostum, birkaç güne kadar 55 milyar dolar'ın Hazineye gireceğini fısıldadı. 

Kim olduğunu sormayın, çok yetkili ve önemli bir dostum. Paranın 20 milyarı Suudi’lerden, 15 milyarı Katar’dan, 10 milyarı BAE'den, 10 milyarı da Rusya’dan geliyormuş. Haydi hayırlısı, karşılığında ne vereceğiz, yine neyimizi satacağız bilemiyorum. Babuşçu ayrıca Rahmi Turan'ın Sözcü gazetesindeki yazısını alıntıladı ve "Rahmi Turan Sözcü gazetesindeki bugünkü köşe yazısında "Birkaç güne kadar 55 milyar dolar geliyormuş.20 milyar dolar Suudi'lerden, 15 milyar dolar Katar'dan, 10 milyar dolar BAE'den, 10 milyar dolar da Rusya'dan geliyormuş" diye yazdı" ifadelerini kullandı.