Dolar ne kadar olacak ?

Dolar ne kadar olacak ?
Güncelleme:

Türkiye ekonomisine ilişkin beklentiler ne yönde ? Dolar nereye koşacak ?

Alacak sigortası alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden Euler Hermes, 2015 Uluslararası Ticarete Global Bakış konferansını İstanbul'da gerçekleştirdi. 

HT Ekonomi'nin haberine göre Euler Hermes yöneticileri ve başekonomisti Ludovic Subran, en güncel ekonomik verilerle ilgili analizlerini paylaşarak, Türkiye ekonomisinin 2016'da iyileşmesini sağlayabilecek unsurlara değindi. 

"16 BİN KURUMSAL İFLAS OLACAK"

Ludovic Subran, “2014’teki yüzde 9’luk düşüşün ardından kurumsal iflasların 2015’te yüzde 5 gerileme kaydetmesi bekleniyor ancak 2016’da yüzde 6’lık artış gerçekleşebilir. Yüzde 6'lık artış 16 bin kurumsal iflasa işaret ediyor. Buna ek olarak, 2015’in tamamında dolara karşı yüzde 24 değer kaybının beklenmesi ile TL, en sert darbeyi alan para birimlerinden biri. Ancak bardağın yarısı dolu: Avrupa’daki iyileşme, Türkiye’nin ihracatının canlanmasına yardımcı olacak, düşük petrol fiyatları yerel talebi destekleyecek ve bankacılık sektörünün iyi durumda olması da olumlu bir işaret” dedi.

TÜRKİYE İÇİN 4 FIRSAT

2016 yılının Türkiye’deki şirketler için çeşitli fırsatlar sunacağını belirten Euler Hermes Türkiye CEO’su Özlem Özüner, “2016 yılında ihracat ılımlı bir başlangıç yapacak. Potansiyel ihracat gelirlerinin çoğunluğu Avrupa ve MENA (Ortadoğu ve Kuzey Afrika) bölgesinden gelirken, Rusya ağırlık oluşturuyor. Tekstil ve otomotiv sektörleri AB’deki iyileşmeden faydalanacak. Kimya, Makine ve Tarımsal Gıda sektörleri ise MENA’daki fırsatları yakalayabilir. Türkiye, Otomotiv, kimya; plastik ve kauçuk sektörlerinin yanı sıra makine & ekipman sektörlerinin de ihracatta pazar paylarını genişletmeye devam etmesiyle katma değer zincirinde yükselmeye devam edecek” dedi.