Dünyada ilk, Türkiye'de tek: Tarihe geçti

Dünyada ilk, Türkiye'de tek: Tarihe geçti
Güncelleme:

Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) tarafından işletilen ve 2007 yılında aldığı işletme ruhsatıyla dünyada ilk, Türkiye'de ise tek 'üniversite havalimanı' olarak tarihe geçen Hasan Polatkan Havalimanı, Belçika, Almanya, Fransa, Hollanda ile hac ve umre seferleri olmak üzere, yılda 100 bin yolcuya hizmet veriyor.

Hasan Polatkan Havalimanı, 1989'da ilk olarak ESTÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nin temellerini oluşturan Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu'nun Pilotaj ve Hava Trafik Kontrolü bölümlerinin eğitim faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla 'Eskişehir Anadolu Havaalanı' olarak trafiğe açıldı.

Daha sonra çeşitli hava yolu işletmelerince İstanbul-Eskişehir-Bodrum ve İstanbul-Eskişehir hatlarında tarifeli seferler düzenledi. 2007'de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nce 'Havaalanı Yapım, İşletim ve Sertifikalandırma Yönetmeliği' kapsamında ruhsatlandırılan 21'inci havalimanı oldu.

Hasan Polatkan Havalimanı, bu ruhsata sahip dünyada ilk ve Türkiye'de tek üniversite havalimanı olma unvanını aldı.

Denetlenen her 100 üründen 6'sı uygunsuz, 1'i güvensiz çıktı
Hava yolu şirketlerinin talepleri doğrultusunda 2011'de gerçekleştirilen altyapı çalışmasıyla 3 bin metre uzunluğunda ve 45 metre genişliğinde pist boyutlarına ulaşan Hasan Polatkan Havalimanı; Belçika, Almanya, Fransa, Hollanda ile hac ve umre seferleri olmak üzere, yılda 100 bin yolcuya hizmet veriyor.

2021 yılı Temmuz ayı itibarıyla yolcu sayısı 27 bine ulaşan havalimanı trafiği, yaz döneminde artarak devam ediyor.

"PANDEMİ DÖNEMİNDE 47 BİN YOLCU FAYDALANDI"
ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, geçen yıl pandemi döneminde 47 bin yolcuya hizmet verdiklerini belirterek, "Şu anda Belçika, Almanya, Fransa ve Hollanda olmak üzere 4 ülkedeki 6 farklı noktaya uluslararası uçuş gerçekleştiriyoruz.

Özellikle Brüksel'de ikamet eden hemşerilerimizin Türkiye'ye gelme talepleri kapsamında ilk uçuşlar Belçika'ya başladı. Haftada 20 civarında sefer oluyor. Pandemi öncesinde yıllık yolcu sayımız 100 bin civarındaydı. Geçen yıl pandemiye rağmen 47 bin yolcu havalimanımızdan faydalandı.

Havalimanımız sadece Eskişehir'e değil bölgeye de hizmet veriyor. Daha çok uluslararası uçuşlar ama hava taksi, yangın söndürme uçakları, ambulans uçak hizmeti, CIP-VIP uçuşları da yapılıyor. Sahip olduğu ruhsatla birlikte Türkiye'de 21'inci ruhsatlı havalimanı olarak adlandırılıyor. Dünya genelinde de bu ruhsata sahip olan ilk ve tek üniversite havalimanı olarak tarihe geçmiş durumda" diye konuştu.

Brüksel'den uçakla Eskişehir'e gelen Kübra Kabal, havalimanından memnun olduğunu ifade ederek, "Havalimanı çok güzel. En azından kendi şehrimize iniyoruz. Burada inen yolcular Kütahya, Afyonkarahisar gibi pek çok yere dağılıyor" dedi.

text-ad
Etiketler havalimanı yolcu
Oteller, pansiyonlar doldu; aynı şehrimiz bu sene de çadır kente dönüştü... Oteller, pansiyonlar doldu; aynı şehrimiz bu sene de çadır kente dönüştü... Türk hava kuvvetleri şov yaptı; yeri İHA'lar ilk kez bombardıman görevinde kullanıldı Türk hava kuvvetleri şov yaptı; yeri İHA'lar ilk kez bombardıman görevinde kullanıldı Ekrem İmamoğlu'na destek için diplomasını yırtan genç gözaltına alındı Ekrem İmamoğlu'na destek için diplomasını yırtan genç gözaltına alındı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Bakan Şimşek'in maaşlarına zam müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Bakan Şimşek'in maaşlarına zam müjdesi! Sahte diploma iddianamesinde Ekrem İmamoğlu için istenen ceza belli oldu Sahte diploma iddianamesinde Ekrem İmamoğlu için istenen ceza belli oldu Yıllardır aradığı aşkı 12 yaş küçük sevgilisinde bulduğunu sanmıştı ama... Yıllardır aradığı aşkı 12 yaş küçük sevgilisinde bulduğunu sanmıştı ama... Akaryakıtta AK Parti'nin otomatik zammı pompaya yansıdı: Benzin, motorin ve LPG'ye dev zam! Akaryakıtta AK Parti'nin otomatik zammı pompaya yansıdı: Benzin, motorin ve LPG'ye dev zam! RTÜK Başkanı Şahin Halk TV, Sözcü TV ve Tele1'e kesilen cezaların nedenini açıkladı RTÜK Başkanı Şahin Halk TV, Sözcü TV ve Tele1'e kesilen cezaların nedenini açıkladı Defne Samyeli'nin kızı Derin Talu'ya mide bulandıran taciz! Defne Samyeli'nin kızı Derin Talu'ya mide bulandıran taciz! Fenerbahçe'den ayrılan Beşiktaş'ı çıldırtan Osayi-Samuel resmi imzayı attı! Fenerbahçe'den ayrılan Beşiktaş'ı çıldırtan Osayi-Samuel resmi imzayı attı!
İzmir Buca'daki orman yangını yerleşim yerine ulaştı İzmir Buca'daki orman yangını yerleşim yerine ulaştı Finansman yapmak için kredi kartı ile altın alıp satanlara tebligat yağmuru başladı Finansman yapmak için kredi kartı ile altın alıp satanlara tebligat yağmuru başladı Aydın - İzmir Otoyolu orman yangını nedeniyle trafiğe kapatıldı Aydın - İzmir Otoyolu orman yangını nedeniyle trafiğe kapatıldı Rize’de düşen uçağa ilk ulaşılma görüntüsü ortaya çıktı Rize’de düşen uçağa ilk ulaşılma görüntüsü ortaya çıktı Son anket açılandı: Artık birinci parti ne AK Parti, ne de CHP! Son anket açılandı: Artık birinci parti ne AK Parti, ne de CHP! Belediye Başkanı isyan etti: ''Acil çağrıda bulunuyoruz, sözün bittiği yerdeyiz'' Belediye Başkanı isyan etti: ''Acil çağrıda bulunuyoruz, sözün bittiği yerdeyiz'' Valilik uyardı: Saat 15.00'te sirenler çalacak Valilik uyardı: Saat 15.00'te sirenler çalacak İstanbul Silivri'deki orman yangınında onlarca ev boşaltıldı, insanlar tahliye edildi! İstanbul Silivri'deki orman yangınında onlarca ev boşaltıldı, insanlar tahliye edildi! Kocaeli'nde baba ve oğluna sokak ortasında kanlı infaz! Kocaeli'nde baba ve oğluna sokak ortasında kanlı infaz! Türkiye'nin bir devi daha iflas bayrağını asıyor: Konkordato sürecinde toparlanamadı! Türkiye'nin bir devi daha iflas bayrağını asıyor: Konkordato sürecinde toparlanamadı!