Enerjide dev ortaklık!

Enerjide dev ortaklık!

Sancak ailesi ile Mehmet Kutman enerjide işbirliğii için el sıkıştı.

Global Holding'in patronu Mehmet Kutman ve Hedef Alliance Holding'in sahibi Sancak ailesi, enerjide işbirliğine gitti. Mehmet Kutman'ın kurduğu Yeşil Enerji Üretim şirketi ile Hedef Alliance Holding Başkanı Ethem Sancak'ın kurduğu Sancak Enerji ortak oldu.

İki şirket, eşit ortaklıkla Sancak Global Enerji Yatırımları'nı kurdu. Ethem Sancak, "Şirket, enerji yatırımı yapmak üzere kuruldu. Global, enerjide zaten vardı. Biz de bir tarafında olalım dedik" diye konuştu.

50 bin YTL sermayeli Sancak Global'in kurucuları Yeşil Enerji Üretim, Sancak Enerji Hizmetleri, Mehmet Kutman, Ethem Sancak'ın kardeşi Haydar Sancak ve Global Holding yöneticisi Mehmet Ali Deniz oldu. Şirketin başkanı Haydar Sancak ve başkanvekili Mehmet Kutman olarak seçildi.

Hepsi bu yıl kuruldu
Ağustosun ilk haftası kurulan şirketin amaçları arasında, elektrik enerjisi üretmek için her türlü tesisin kurulması yer alıyor. Sancak Global Enerji'nin ortakları olan Yeşil Enerji ve Sancak Enerji bu yıl kurulmuştu. 26 Ocak'ta tescil edilen Sancak Enerji'nin kurucuları Ethem Sancak, kardeşi Haydar Sancak, yeğeni Mehmet Sait Sancak ile Sancak ailesinden Merhem Sancak, Ekrem Sancak, Necat Sancak, Fuat Sancak ve Mehmet Şakir Sancak oldu.

21 Mart'ta tescil edilen Yeşil Enerji'yi ise Global Altyapı Hizmetleri, Mehmet Kutman, Kutman'ın kardeşi Ayşegül Bensel ile Global yöneticileri Mehmet Ali Deniz ve Serdar Kırmaz kurdu.

Milliyet
Serkan ARMAN