Enflasyon verisinin ardından dolarda son durum

Enflasyon verisinin ardından dolarda son durum
Güncelleme:

Dolar/TL, ekim ayı enflasyon verisinin ardından yeni güne 5.74 seviyesinin hemen altında başladı. Euro/TL ise 6.38 civarında işlem görüyor.

Haftanın ilk işlem gününde düşüş eğiliminde hareket ederek son bir ayın en düşük seviyesi olan 5,6825'e kadar gerileyen dolar/TL, uluslararası piyasalarda dolara olan talebin artmasıyla yükselerek günü yüzde 0,64 değer kazancıyla 5,7394'ten tamamladı.

DOLAR, EURO VE ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM
Dolar/TL bugün saat 10.35 itibarıyla 5,7290 seviyesinde işlem görüyor. Kurun söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

Euro/TL ise 6.38 civarındaki seyrini sürdürüyor. Sterlin/TL de 7,3875 seviyesinde işlem görüyor.

5 Kasım altın fiyatları ise güne düşüşle başladı. Kapalıçarşı'da 24 ayar gram altının fiyatı 277 liradan, çeyrek altın fiyatı 453 liradan, cumhuriyet altın fiyatı ise 1863 liradan işlem görüyor.

Analistler, bugün yurt içinde Hazine'nin düzenleyeceği ihaleler ve reel efektif döviz kuru, yurt dışında ise Avro Bölgesi'nde Üretici Fiyat Endeksi ve ABD'de hizmet sektörü PMI verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan dolar/TL'de 5,68'in destek, 5,75'in direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

FAİZ İNDİRİMİ DEVAM EDEBİLİR

Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) Ekim’de aylık %2 ile beklentilere paralel artış gösterirken, baz etkisiyle düşüşünü sürdüren yıllık enflasyon %8.55 ile Aralık 2016’dan bu yana en düşük artışı kaydetti.

Böylece yıllık enflasyon Eylül’ün ardından Ekim’de de en son Temmuz 2017’de gerilediği tek hanede kalmaya devam etti. Baz etkisinin terse dönmesiyle Kasım ve Aralık’ta yıllık enflasyonun tekrar çift haneye gelmesi beklense de TCMB’nin faiz indirimlerine devam edeceği öngörülüyor.

Son üç PPK toplantısında 10 puana ulaşan faiz indirimlerinin ardından TCMB indirimlerin büyük bölümünün tamamlandığı mesajını verdi ancak daha fazla indirime kapıyı tam olarak kapamadı.

Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı ! Son 3 yılın dibinde...Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı ! Son 3 yılın dibinde...

Seçiniz...