Milli Piyango ihalesinde neler oluyor ?

Milli Piyango ihalesinde neler oluyor ?

Milli Piyango ihalesinde ikinci olan Ahlatcı, “Biz hazırız” açıklaması yaptı.

Dolardaki yükseliş son dönemlerin en önemli özelleştirmelerinden biri olan Milli Piyango’yu da vurdu. 15 Temmuz 2014 tarihinde yapılan ihaleyi KDV dahil 3.2 milyar dolara kazanan Net-Hitay Ortak Girişim Grubu dolar 2.70 TL olunca 2’nci defa süre uzatımı istedi. İhalenin yapıldığı 15 Temmuz 2014’te dolar kuru 2.12 TL’ydi. TL karşılığı KDV dahil, 6.9 milyar lira yapıyordu. Oysa şimdi bu rakam 8.6 milyar TL oldu ve aradaki fark 1.7 milyar lirayı buldu. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, daha önce süre uzatımı yapıldığını belirterek, “Dolayısıyla muhtemelen bir süre uzatımı söz konusu olmayacak. İhalede muhtemelen ikinci olanla süreç başlayacak” dedi.

40 TUR SÜRMÜŞTÜ

Hürriyet'ten Ceyhun Kuburlu'nun haberine göre 15 Temmuz 2014 tarihinde yapılan ihalede Net Şans-Hitay grubu ile ERG-Ahlatcı grubu kıran kırana bir pazarlık yapmış, fiyat oldukça yükselmişti. Açık artırmada 40 turun sonunda Net Holding KDV hariç 2 milyar 755 milyon dolarla en yüksek teklifi vermişti. Şimşek’in açıklamasından sonra şimdi gözler, 2 milyar 750 milyon dolar artı KDV fiyat veren ERG-Ahlatcı grubunda. Ortak girişim grubundaki Ahlatcı ise Çorumlu bir kuyumcu.

BİZ HAZIRIZ MESAJI

Kendilerine henüz resmi bir talebin ulaşmadığını belirten Ahlatcı Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmen Emin Ahlatcı, şunları söyledi: “Bizim için çok önemli bir ihaleydi. O gün 2’nci olmuştuk. Dün sabah sayın Bakan Şimşek’in açıklamaları sürpriz oldu. Lisans sözleşmesini imzalamak için hazırız. Ancak bazı tedirgin olduğumuz durumlar da var. Kur farkına dikkat edilmesi gerekiyor. 15 Temmuz tarihindeki şartlarla bugünkü şartlar bir değil. Ancak geri adım atmayız.”