Şimdi altın alınır mı? Uzman isimden altın fiyatları için kritik uyarı

Şimdi altın alınır mı? Uzman isimden altın fiyatları için kritik uyarı
Güncelleme:

Koronavirüsün Omicron varyantı ve merkez bankalarının attığı adımlar ile altın fiyatlarında hareketlilik sürüyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu hafta ABD'de açıklanacak büyüme verisinin takip edileceğini söyledi. Memiş, ''Büyüme verisi düşük gelirse ons altında tekrar 1.835 dolara kadar bir toparlanma öngörüyorum'' dedi.

Altın fiyatlarında hareketlilik devam ediyor. Geçtiğimiz hafta merkez bankalarının enflasyonla mücadele etmek için vermiş oldukları sınav sonrası Altın fiyatları beklentilerin de sona ermesiyle birlikte bir miktar yukarı çıkmış ve Ons Altın 1800 doların üzerine taşınmıştı.

Koronavirüsün Omicron varyantının etkilerinin henüz hangi aşamada olduğu bilinmezken bazı ülkeler sıkı denetimleri ve yasak uygulamalarına başladı.

Omicron'ın hızlı yayılması ve aşıların etkisiz kalabileceği beklentisi oluşurken altın fiyatları bugün 1800 doların hemen altında işlem görüyor.

Ons altın güne 1797 dolardan başladı. Gün içinde en düşük 1797 dolar, en yüksek de 1803 dolar seviyesini gördü. Saat 15.45 itibarıyla ons altın 1798 dolar seviyesinde bulunuyor.

GRAM ALTIN 4 HANEYE ÇIKTI

Gram Altın fiyatlarında ise 4 haneli rakamlar ortaya çıktı. Döviz kurlarındaki hareketlilik nedeniyle gram altın tarihi rekor kırdı ve 1032 liraya yükseldi.

Güne 952.1 liradan başlayan gram altın gün içinde en düşük 950.6 lira, en yüksek de 1032 lirayı gördü.

'ONS ALTINDA GERİ ÇEKİLMELER HIZLANABİLİR'

Ikon Menkul, altın fiyatları için değerlendirmede bulundu. İşte o analiz:

Ons Altın'da 1815 seviyesinde karşılaşılan dirençle geri çekilmeler oldu. Geri çekilmenin devamında 1787.50 önemli destek oluşturabilir. Bu destek üzerinde kalındığı sürece yukarı yönlü işlemler görebiliriz. Bu durumda 1803 ve 1815 direnç oluşturabilir. 1787.50 desteğinin kırılması ve altı fiyatlamalarda ise geri çekilmeler hızlanabilir.

Destekler:1787-1763-1738

Dirençler:1803-1815-1834

İSMAİL MEMİŞ: ONS ALTIN YÜKSELEBİLİR
Gram altının 1000 lirayı aşmasının ardından yatırımcılar "Altın almalı mıyım, almamalı mıyım?" sorusunun yanıtını arıyor. Birçok kişi yatırım konusunda ne yapacağını bilemezken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcısı için kritik uyarılarda bulundu.

ABD BÜYÜME VERİSİ ALTININ YÖNÜNÜ BELİRLEYECEK
TGRT Haber'in konuğu olan Memiş, ons altının dünya genelinde yatay ve sakin bir seyirde olduğunu söyledi. Ons altının 1.780-1.815 dolar aralığında seyrettiğini belirten Memiş, "Bu hafta ABD'deki büyüme verisini yakından takip edeceğiz. Büyüme verisi düşük gelirse ons altında tekrar 1.835 dolara kadar bir toparlanma öngörüyorum. Gram tarafındaki yükselişler zaten malum. Ancak ons tarafındaki toparlanma ABD'de açıklanacak büyüme verisinden sonra daha net bir şekilde ortaya çıkacaktır." ifadelerini kullandı.