Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun uyardı: Cezası 88 bin 663 TL

Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun uyardı: Cezası 88 bin 663 TL
Güncelleme:

Sosyal güvenlik ve çalışma hayatı uzmanı Özgür Erdursun, bakkallardan terzilere, manavlardan nalburlara kadar tüm küçük esnafı uyardı ve "yanınızda bir ki­şi çalıştırıyorsanız dikkat edin, aylık 88.663TL ceza yiyebilirsiniz" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun 1 Ocak 2025 tarihi itibarıyla tüm iş yerleri için yürürlüğe girdiğini duyurdu.

Konuyu Dünya gazetesindeki köşesine taşıyan çalışma hayatı ve sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun "Yanında işçi çalıştı­ran tüm işletmeler, bak­kal, manav, terzi, tami­ratçı gibi aklınıza hangi iş geliyor ise bu işyer­lerinde yanında bir ki­şi çalıştıranlar dikkat edin! Aylık 88.663TL ceza yiyebilirsiniz" diyerek esnafı uyardı.

6331 Sayılı İş Sağlığı Ve Güven­liği Kanunun 6.maddesi kapsa­mında sağlanan iş sağlığı ve gü­venliği hizmetlerini yerine getir­me yükümlüğünün 1 Ocak 2025 tarihi itibariyle kamu kurumları ile 50’den az çalışanı olan (1 kişi dahi olsa) ve az tehlikeli sınıfta­ki iş yerleri için de yürürlüğe gir­diğini belirten Erdursun "Küçük esnaflar dahil olmak üzere yanında 1 kişi çalıştırı­yorsanız, işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı görevlendir­mek zorundasınız!" dedi.

Aksi bir durumda çok ciddi para cezalarıyla karşılaşılabileceğinin altını çizen Erdursun "Bu konuda is sağlığı güvenli­ği firmaları ile anlaşmayan iş­letmelere uygulanacak mini­mum ceza aylık 88 bin 663 TL olacak." ifadelerini kullandı.

Erdursun ayrıca işverenlerin yapması gerekenleri de madde madde sıraladı:

"50’den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıftaki işyerleri ve iş­verenler bu yükümlülüğü aşağıdaki yöntemlerle yeri­ne getirebilirler

- Çalışanları arasında uygun nitelikte personel görevlendir­mesi yapmak,
- Gerekli belgeye sahip olması halinde kendisi üstlenmek,
- Bakanlıkça yetkilendirilmiş OSGB veya ÇASMER’lerden (Ça­lışan Sağlığı Birimi) hizmet al­mak."

Özgür Erdursun'un Dünya'daki yazısının tamamı için...

İstanbul'un bir yemyeşil askeri alanı daha imara açıldı İstanbul'un bir yemyeşil askeri alanı daha imara açıldı AK Parti'den ''Hakan Şükür'' hamlesi: Yeni yasa mı geliyor ? AK Parti'den ''Hakan Şükür'' hamlesi: Yeni yasa mı geliyor ? Tolga Karel'den ekranların Şakir Paşası Fırat Tanış için ağza alınmayacak hakaret Tolga Karel'den ekranların Şakir Paşası Fırat Tanış için ağza alınmayacak hakaret Türkiye'de bir sağlık çalışanı ölmüştü... Uzman isimden ölümcül virüs için kritik uyarı! Türkiye'de bir sağlık çalışanı ölmüştü... Uzman isimden ölümcül virüs için kritik uyarı! İlk adı İnci Taneleri değilmiş... Yılmaz Erdoğan dizinin adını neden değiştirdiğini açıkladı İlk adı İnci Taneleri değilmiş... Yılmaz Erdoğan dizinin adını neden değiştirdiğini açıkladı Türkiye'nin ünlü iş insanı Alarko'nun patronu İzzet Garih'e ölüm tehdidi! Türkiye'nin ünlü iş insanı Alarko'nun patronu İzzet Garih'e ölüm tehdidi! Ekonomi kulislerine bomba düştü: TCMB'de üst düzey istifa iddiası! Ekonomi kulislerine bomba düştü: TCMB'de üst düzey istifa iddiası! İki yıldır aranan firari zanlı evi ile iş yeri arasında kazdığı tünelde bulundu! İki yıldır aranan firari zanlı evi ile iş yeri arasında kazdığı tünelde bulundu! Hayat Bilgisi'nin ''Törpü''sü ile ''Barbie''si yıllar sonra yeniden birarada Hayat Bilgisi'nin ''Törpü''sü ile ''Barbie''si yıllar sonra yeniden birarada Gıda yüzsüzleri ifşa oldu! İşte taklit, tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek o ürünler Gıda yüzsüzleri ifşa oldu! İşte taklit, tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek o ürünler
Türkiye bunu da gördü: Ameliyat masasında hasta ile pazarlık saniye saniye kamerada! Türkiye bunu da gördü: Ameliyat masasında hasta ile pazarlık saniye saniye kamerada! Hadise yaratan poz: Ünlü şarkıcı kalçasındaki dövmeyi gösterip, müjdeyi verdi Hadise yaratan poz: Ünlü şarkıcı kalçasındaki dövmeyi gösterip, müjdeyi verdi AK Partili Şamil Tayyar'dan erken seçim çıkışı: ''Cumhurbaşkanımız aday olmayacaksa...'' AK Partili Şamil Tayyar'dan erken seçim çıkışı: ''Cumhurbaşkanımız aday olmayacaksa...'' Banka şubesinde silah sesi: Önce soygun sandılar, acı gerçek ortaya çıktı Banka şubesinde silah sesi: Önce soygun sandılar, acı gerçek ortaya çıktı Ara transfer sezonu sonrası; işte takımların kadro değerleri Ara transfer sezonu sonrası; işte takımların kadro değerleri Meral Akşener hakkında skandal iddia: ''Bana ‘aday ol, 1 sene sonra AKP’ye katıl’ dedi'' Meral Akşener hakkında skandal iddia: ''Bana ‘aday ol, 1 sene sonra AKP’ye katıl’ dedi'' Türkiye'nin ''yaz şehri''ne kış geldi: Her yer bembeyaz! Türkiye'nin ''yaz şehri''ne kış geldi: Her yer bembeyaz! Kartalkaya faciasında sorumlu kim? Ön rapor ortaya çıktı Kartalkaya faciasında sorumlu kim? Ön rapor ortaya çıktı Almanya'dan 6 milyon TL'ye ithal edilen makineyi 900 bin TL'ye mal etti! Almanya'dan 6 milyon TL'ye ithal edilen makineyi 900 bin TL'ye mal etti! Emsal karar çıktı: Mahkemeden ev sahiplerine müjde, kiracılara kötü haber! Emsal karar çıktı: Mahkemeden ev sahiplerine müjde, kiracılara kötü haber!