Sözleşmeliye kadro için gözler Kabine Toplantısına çevrildi

Sözleşmeliye kadro için gözler Kabine Toplantısına çevrildi
Güncelleme:

Yüz binlerce çalışanın gözü kulağı pazartesi günü yapılacak Kabine Toplantısına çevrildi. Toplantıda sözleşmeliye kadro konusu konuşulacak.

Sözleşmeliye kadro için geri sayım başladı. Yüz binlerce çalışan pazartesi günü çıkması muhtemel kritik kararı bekliyor. Öğretmeninden işçisine kamuda çalışan 600 bine yakın sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için tüm gözler Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısına çevrildi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Ücretli öğretmen kalmamalı, hepsi kadroya geçirilmelidir" çıkışı sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den gelen açıklamalar heyecan yarattı.

SÖZLEŞMELİYE KADRO KABİNE'NİN GÜNDEMİNDE
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yarın Beştepe'de gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda başta sözleşmeliye kadro olmak üzere pek çok konu ele alınması beklenirken; EYT, fırsatçılara verilecek cezalar ve kara harekatı gibi kritik konularda masada olacak.

 İşte Kabine toplantısında ele alınacak konulara ilişkin başlıklar;

Kabine toplantısında masaya gelecek en önemli konulardan biri sözleşmeli personele kadro beklentisi. Kadro ile ilgili dikkatleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çeviren açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi.

600 BİN KİŞİYİ İLGİLENDİRİYOR: "KABİNEDE ELE ALACAĞIZ"
Bakan Bilgin "Kamudaki tüm sözleşmeli personeli kapsayan düzenleme pazartesi günü Kabine Toplantısı'nda ele alınacak" dedi. Kamudaki 600 bine yakın sözleşmeli personel bulunuyor.

 MHP LİDERİ BAHÇELİ: HEPSİ KADROYA GEÇİRİLMELİDİR
Öte yandan konuyla ilgili MHP lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamaları da dikkat çekmişti. Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli "Öğretmenlere hangi hakları versek, ne yapsak helal olsun diyorum. Üzerimize düşen ne ise yapmanın sözünü mertçe veriyorum. Öğretmenlik kanunu çok ciddi kazanımdır. Atanamayan hiçbir öğretmen bırakmayacağız. Ücretli öğretmen kalmamalı, hepsi kadroya geçirilmelidir. Kanaatimiz budur." demişti.

EYT'DE SONA GELİNDİ
Kabine toplantısında EYT çalışmalarına ilişkin de Erdoğan'a bir sunum yapılacak. EYT'nin kimleri kapsayacağı, borçlanma ve yaş kriterlerine ilişkin gerçekleştirilen çalışmalarda gelinen son durum değerlendirilecek.

SURİYE'YE KARA HAREKATI GÜNDEMDE
Son olarak Pençe Kılıç harekatı ile havadan teröristlere yönelik gerçekleşen operasyon sonrasında kara harekatı gündeme gelmiş ve Erdoğan konuyla ilgili önemli açıklamalar yapmıştı.

ERDOĞAN'DAN NET MESAJ: "TEPELERİNE BİNECEĞİZ"
Erdoğan karadan sınır ötesi operasyon mesajı vererek, "Uçaklar, SİHA'lar, toplarla yaptığımız operasyonlar sadece başlangıçtır. Bizim için en uygun olan zamanda karadan da teröristlerin tepesine bineceğiz" ifadelerini kullandı.

 FIRSATÇILAR İÇİN YENİ CEZALANDIRMA YÖNTEMİ
Fahiş fiyat uygulaması yapan büyük marketler başta olmak üzere tüm ticaret hayatında önemli yaptırımlar da Kabine'de masada olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuyla ilgili olarak "Hazine Maliye ve Ticaret Bakanlıklarımız hassasiyetle takip ediyor. Bu noktada kontroller çok daha farklı uygulamalarla devam edecek. Çünkü para cezası demek ki bunları ıslah etmiyor. Para cezasının dışında atılacak adımları da ilk Kabine Toplantımızda inşallah masaya yatırırız" demişti.

Etiketler kabine kadro