TSK vurdu, Dolar haraketlendi !

TSK vurdu, Dolar haraketlendi !
Güncelleme:

Dolar/TL TSK'nın sınırda bir hava aracını düşürmesinin ardından yükselişte geçti.

Dolar/TL Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye sınırında insansız bir hava aracının düşürülmesi sonrası yönünü yukarı çevirdi. Hava aracının düşürüldüğü haberinin ardından 2.90'ı aşarak gün içi zirvesini gören dolar aracın İHA olduğunun anlaşılmasıyla tekrar 2.90'nın altına indi.

Genelkurmay Başkanlığı, bugün Suriye sınırında Türk hava sahası içinde milliyeti bilinmeyen bir hava aracının düşürüldüğünü açıkladı. TSK açıklaması öncesi 2.8900 civarında işlem gören dolar/TL ilk tepki olarak günün en yüksek seviyesi olan 2.9090'a kadar yükseldi.

RUSYA: PLANLANDIĞI GİBİ DEVAM EDİYOR

Düşürülen aracın insansız bir hava aracı olduğunun anlaşılmasıyla kayıpların bir bölümü de telafi edildi ve kur 1411'de 2.9003/2.9020 seviyesinden işlem gördü.Nomura CEEMEA Kredi Stratejileri Direktörü Timothy Ash, bölgede mevcut durumda batılı bir çok ülkenin hava gücünün yer aldığını ancak son dönemde "Rus uçaklarının Türk hava sahasını test ettiğini" belirterek düşürülen aracın Rusya ya da ya Suriye'ye ait olma olasılığının daha yüksek olabileceğini belirtti.Öte yandan Rus Savunma Bakanlığı, Suriye'deki tüm savaş uçaklarının üslerine güvenilir bir şekilde döndüğünü, bütün insansız hava araçlarının planlandığı gibi faaliyetlerini sürdürdüğünü açıkladı.

ZITLAŞMAYI TIRMANDIRMAK İSTEMEZLER

Ash, "Kısa vadede bu gelişme Türk ve Rus varlık fiyatlamalarını aşağı yönlü baskılayacaktır. Ancak benim hissiyatım ne Türkiye'nin ne de Rusya'nın bu zıtlaşmayı daha da tırmandırmak istemeyeceği yönünde. Sonuçta böyle bir gelişmenin büyük kaybedeni her iki tarafta olur" dedi.Genelkurmay'dan yapılan açıklamada, "Bugün Suriye sınırında ülkemizin hava sahası içerisinde milliyeti bilinmeyen bir hava aracı tespit edilmiş; üç defa ikaz edilmesine rağmen hareketine devam etmesi üzerine, sınırda devriye görevi icra eden uçaklarımız tarafından angajman kuralları çerçevesinde ateş edilerek düşürülmüştür" dedi.Daha sonra Reuters'a açıklama yapan üst düzey bir yetkili Suriye sınırında düşürülen aracın insansız hava aracı olduğunun tespit edildiğini söyledi.