TÜDER Başkanı Küçük: Bankaların faiz ve geri ödeme süresi kararı piyasaları olumsuz etkiliyor

TÜDER Başkanı Küçük: Bankaların faiz ve geri ödeme süresi kararı piyasaları olumsuz etkiliyor
Güncelleme:

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, bankaların iş yerleri için uyguladığı kredi kartı faiz ve geri ödeme vade artışlarının piyasa işleyişini olumsuz etkilediğine dikkat çekti.

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, bankaların üye iş yerlerine yönelik kredi kartı faiz artışlarına ve geri ödeme vade süresi uzatma kararlarına dikkat çekti.

İş yerlerine yönelik atılan faiz artışı ve geri ödeme sürecinin uzatılmasına yönelik kararların piyasanın işleyişini olumsuz yönde etkilediğini belirten Küçük, "iş yerleri tüketiciden kredi kartı ile ödeme yerine EFT/havale yoluyla ödeme talep ediyor" diyerek bankaların üye iş yerleri için kolaylık sağlamasını istedi.

İşte Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük'ün açıklaması:

Kredi kartları, bilinçli kullanılması halinde çağdaş bir ödeme aracıdır. Üye işyerlerine uygulanan faiz oranlarının ve geri ödeme vade sürelerinin artırılması, üye işyerlerinin kredi kartı kullanımını olumsuz etkilemektedir. Bazı işletmeler, alışverişlerde nakit kullanımını zorunlu kılmakta ya da anlık eft, havale (IBAN’a gönderim) talebinde bulunmaktadırlar.

Bu durum piyasa işleyişini olumsuz etkileyerek, alışveriş sonrası ortaya çıkabilecek sorunlar yaratabilecektir.
Tüketicilerimizin ekonomik çıkarlarını korumak ve piyasa işleyişini sağlamak amacıyla, üye işyerlerine uygulanan faiz ve vade konusunda hassasiyet gösterilerek, gerekli önlemler alınmalıdır.

Bankalar başta olmak üzere, yetkililerin dikkat ve değerlendirmesine sunuyoruz.

Saygılarımızla.
Levent Küçük
Genel Başkan
Tüketiciler Derneği (TÜDER)