Whatsapp'ın şok kararının ardından borsada yanlış hisse aldılar

Whatsapp'ın şok kararının ardından borsada yanlış hisse aldılar
Güncelleme:

Facebook ve WhatsApp'ın yeni sözleşmesi kullanıcıları farklı bir uygulama arayışına yönlendirirken, Elon Musk'ın takipçilerine Signal'i önermesinin ardından benzer şirketin hisselerinde yüzde 1.100 artış gösterdi.

Tesla CEO'su Elon Musk'ta güvenirlik tartışmasına katıldı ve geçtiğimiz Perşembe günü Twitter takipçilerine şifreli mesajlaşma uygulaması Signal'i kullanmalarını önererek uygulamanın güvenirliliğini paylaştı. Musk'ın paylaşımının ardından binlerce takipçisi isim benzerliği nedeniyle yanlışlıkla "Signal Advance" isimli başka bir şirketin borsadaki hisselerini satın aldı.

Şirketin hisseleri Perşembe günü yüzde 527, Cuma günü ise yüzde 91 artarak 60 sentten 7.19 dolara yükseldi. Bu süreçte yatırımcılar Signal'in borsa kodunu ve Signal hisse fiyatlarını araştırmaya devam etti.

SİGNAL UYGULAMASI HANGİ ŞİRKETE AİT?

Signal hangi şirketin uygulaması araştırılırken, Musk'ın takipçilerine önerdiği Signal ise kar amacı gütmeyen bir kuruluşun işlettiği bir uygulama. Tıpkı WhatsApp, Telegram ve Facebook Messenger mesajlaşma servisi gibi mesajlaşma uygulamalarına bir alternatif olarak hizmet veriyor. Borsada kısa sürede dengelerin değişmesinin ardından, durumu gözlemleyen Musk tekrar tweet atarak, Signal uygulamasının , Signal Advance ile hiçbir ilgisi olmadığını aktardı.