Yeni yıl zam yılı oldu ! O ürünlere zam geldi...

Yeni yıl zam yılı oldu ! O ürünlere zam geldi...

Yeni yılın gelmesiyle bir likte zam furyası devam ediyor. Açıklanan indirimler ve zamlar ailelerink afasını karıştırdı.

Yılbaşındaki zam furyası durulmasına rağmen son birkaç gündür vatandaşın ana gündemi yine zamlar! Ajanslara düşen son zam haberi ise Edirne’den geldi. Edirne’de tavuk döner yüzde 20 zamlanarak 2.5 TL’den 3 TL’ye çıkacak. Öte yandan elektriğe ne kadar zam yapıldığı vatandaşın hala kafasını karıştırırken İran’dan gelen doğalgaz fiyatı ucuzlayacak. Anlayacağınız orta direk bu aralar bütçesini ayarlarken tekrar tekrar düşünüyor.

Edirne’de yarım ekmek tavuk dönere yüzde 20 zam geliyor. 

Yaklaşık 3 yıldır 2 buçuk liradan satılan tavuk dönerin, yarından itibaren 3 liraya satılması planlanıyor. Dar gelirlinin en çok tercih ettiği aperatif yiyeceklerin arasında yer alan yarım ekmek tavuk döner, yarından itibaren 3 liradan satışa sunulacak. Tarifeye göre 60 gram tavuk döner 3 buçuk liradan satılması gerekiyor. Tavuk dönerin en çok satıldığı yerlerin başında gelen Bedesten dış dükkanlarında ki esnaflar da yapılan yüzde 20 zammın yerinde olduğu görüşünde.

ANKARA’DA ULAŞIMA ZAM

Ankara Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu, Ankara’daki toplu taşıma ücretlerini yeniden belirledi. Ulaşım zammı ile EGO otobüsleri, metro ve Ankaray’da tam biniş 2 TL’den 2,35 TL’ye, indirimli biniş ise 1.50’den 1,75 TL’ye yükseldi.

EKMEĞE 5 KURUŞ İNDİRİM

Ankara Halk Ekmek Fabrikası ekmek fiyatını 75 kuruştan 70 kuruşa indirdi. Geçen cumartesi günü açıklamalarda bulunan Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e hitaben, "Ankara Büyükşehir Belediyesi 250 gram halk ekmeğinin 75 kuruşa satıyor. Melih Bey’e sesleniyorum. Biraz fazla kar ediyorsun, biraz indir" demişti.

15 Ocak 2016'dan itibaren Ankara Halk Ekmek zamlı olarak 75 kuruştan ekmek satıyordu.

DOĞALGAZA İNDİRİM GELİYOR

Reuters haber ajansının haberine göre, Enerji Bakanı Berat Albayrak, Uluslararası Tahkim Mahkemesi'nin İran'dan alınan doğalgazın fiyatı konusunda Türkiye lehine yüzde 13.3 ile 15.8 arasında bir indirim kararı verdiğini belirterek, taraflar arasında bir mutabakat sağlanması halinde indirim kararını bu yıl fiyatlara yansıtılacağını söyledi.

EKMEK ZAMMI TEPKİ ÇEKİYOR

Kocaeli Valiliği ilçede yapılan ekmek zammına itiraz etti.

Yeni zam oranının görülüşmesi için komisyon kurulacak. Kocaeli’de 1 TL’ye satılan ekmeye yapılan yüzde 25 zam, Kocaeli Valiliği tarafından uygun bulunmadı. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 1 TL’den satılan ekmeğin yapılan yüzde 25 zam ile 1.25 TL’ye satışa sunulmasını uygun olmadığını söyleyerek, zammın görüşülmesi için komisyon kurulmasını istedi.

ELEKTRİK ZAMMI MAHKEMEDE

Elektrik Mühendisleri Odası, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren geçerli olan yeni elektrik tarifesinin iptali için Danıştay'a başvurdu. Yeni elektrik tarifesi, Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) tarafından maliyet kalemlerinin gizlendiği gerekçesiyle yargıya taşındı. Danıştay`a yapılan başvuruda, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren geçerli olan tarifeye ilişkin Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu`nun (EPDK) kararının, 6446 sayılı Elektrik Piyasası Yasası`nın şeffaflık ilkesi ve ikincil mevzuattaki düzenlemeler ile tüketicinin korunmasına ilişkin mevzuata aykırı olduğu belirtilerek, iptali ve yürütmesinin durdurulması istendi.

İSTANBUL'DA TOPLU ULAŞIMA ZAM

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) kararıyla İETT, Otobüs A.Ş ve Özel Halk Otobüsleri ile raylı ve deniz ulaşım sistemlerinde uygulanacak ücret tarifesi yeniden düzenlendi. Yeni tarifeye göre tam bilet 2,30 TL, öğrenci 1,15 TL, indirimli 1,65 TL oldu. Tam aylık mavi kart 185 TL, , indirimli öğrenci aylık mavi kart 80 TL, olarak belirlendi.

UKOME'den konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre yeni tarife şöyle: İstanbulkart ile yapılan kontörlü yolculuklarda ilk biniş ücretleri; Tam 2,15’ten 2,30 TL’ye, öğrenci 1,10’dan 1,15 TL’ye, İndirimli 1,50’den 1,65’e yükseltildi.