AK Parti'nin ilçe binasına silahlı saldırı

Güncelleme:

Adana'da AK Parti Çukurova ilçe binasına silahlı saldırı düzenlendi. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Adana'da AK Parti Çukurova ilçe binasına silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırının ardından harekete geçen polis, şüpheliyi yakaladı.

12 EL ATEŞ EDİLDİ

AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, "İlçe binamıza 1 kişi tarafından 12 el ateş edildiği bilgisini aldık. Bu saldırıyı lanetliyoruz. 1 kişinin gözaltına alındığı bilgisini aldık. Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Tüm teşkilatımıza, partimize geçmiş olsun" dedi. 

Saldırı sırasında binada kimsenin olmadığı öğrenilirken, saldırı anı kamerada yansıdı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, olayın ardından yaptığı açıklamada, saldırıyı kınadıklarını belirtti. Kandemir, "Çukurova ilçe binamıza yapılan silahlı saldırıyı kınıyoruz. Suçlunun en kısa sürede bulunacağına inanıyoruz. Tüm teşkilatımıza geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

KURTULMUŞ: ZANLI GÖZALTINDA

AK Partili Numan Kurtulmuş CNN TÜRK'te yaptığı açıklamada, "Henüz netleşmiş bir detay yok. Şu anda saldırıyı gerçekleştiren şahıs gözaltında. Kısa sürede olayın detayları ortaya çıkacaktır. Hepimizin bu olayı kınaması lazım. Seçimin yaklaştığı, adayların yarış içerisinde olduğu bu dönemde bu tür provokasyonlar olabilir. Bunlara karşı milletimizin duyarlı olması gerekiyor. Saldırıyı çok açık şekilde ve şiddetle kınıyoruz. Yapılan saldırı AK Parti kimliğine değil Türkiye demokrasisine yapılmıştır. İnşallah ümit ederiz ki bir kişinin gözü dönmüşlüğüne maruz kalmışızdır. Devam eden bir emniyet soruşturması var, ortaya çıktıkça emniyet bilgileri paylaşacaktır. Siyasetçiler olarak provokasyonlara karşı dikkatli olmamız gerekiyor." dedi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.