Baron kaçış için villasını sattı

Baron kaçış için villasını sattı

Uyuşturucu Baronu Alagöz'ün, Silivri Cezaevi'nden çıkmak için villasını sattığı belirtildi.

Uyuşturucu baronu Doğan Alagöz’ün sahte tahliye kararıyla Silivri cezaevinden kaçışıyla ilgili dava açıldı. İddianamede Alagöz’ün kaçış rüşveti için Beylikdüzü’ndeki villasını sattığı belirtildi. Firar davasının sanıkları arasında cezaevi 2’nci müdürü ve 2 gardiyan da var.

Hürriyet'ten Burcu Purtul Uçar'ın haberine göre ‘Uyuşturucu Doktoru’ lakaplı Doğan Alagöz’ün, İkitelli İSTOÇ’taki deposuna 5 yıl önce yapılan operasyonda 47 bin ekstazi hap ile 100 kilo uyuşturucu nitelikli kimyasal madde ele geçirildi. Tutuklanan Alagöz, 2013’te uyuşturucu ticareti yapmaktan 12 yıl 6 ay hapse mahkûm oldu. Silivri 4 Nolu Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda yatan Alagöz, 16 Ocak’ta faksla gönderilen tahliye müzekkeresiyle tahliye edildi. Alagöz hakkında tahliye müzekkeresi yazılmadığı bildirilince firar ettiği anlaşıldı.Sahte tahliye müzekkeresi ile firarın İbrahim Zeyrekce, Kazım Avşar ve avukat E.B. tarafından planlanıp organize edildiği iddia edildi. Alagöz’ün eski mahkûm arkadaşı İbrahim Zeyrekce ve gardiyan İlhan Ayhan tutuklandı.

UYAP’A ‘UYDURMUŞLAR’

İnfaz koruma memuru İlhan Ayhan’ın 9 Ocak’ta UYAP’a (Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi) girip Doğan Alagöz’ün tutuklama evrak bilgilerine eriştiği, daha önce tahliye edilmiş iki hükümlünün tahliye evrakından bir suret aldığı, orijinal belgelerdeki havale yazısı ile UYAP şifre yazısını kopyalayıp sahte müzekkereyi oluşturduğu belirlendi. Doğan Alagöz’ün firardan sonra Erkan Akçay’ın Zeytinburnu’ndaki evinde İsmail Yenisu adına düzenlenmiş sahte kimlikle 24–28 Ocak arasında konakladığı anlaşıldı. Alagöz’ün firarıyla ilgili Silivri Cumhuriyet Savcılığı 8 kişi hakkında iddianame hazırladı. İddianamede Beylikdüzü’ndeki Alagöz’e ait bir villanın satıldığı, paranın avukat aracılığıyla aktarıldığı belirtildi. Gardiyan İlhan Ayhan rüşvet ve resmi belgede sahtecilikten, cezaevi 2’nci müdürü Kadir Demirel de görevi kötüye kullanmaktan yargılanacak.