Bir kadın daha öldürüldü: Yine dini nikahlı eş vahşeti

Güncelleme:

Türkiye yeni güne de korkunç bir kadın cinayeti haberiyle başladı. Zonguldak'ta uzman çavuş olduğu öğrenilen bir kişi 4 yıldır dini nikahla birlikte yaşadığı ve 3 çocuk sahibi olduğu kadını ormana götürüp 10 el ateş ederek katletti.

Türkiye'de kanunen resmi nikah kıyılmadan dini nikah yapmak yasak olsa da bu yasak delinmeye devam ederken bugün bir dini nikahlı eş vahşeti daha yaşandı.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde Jandarma Uzman Çavuş M.D. (32), dini nikahla birlikte yaşadığı Y.Y.'nu (40) evinin yakınındaki ormana götürüp, tabancayla 10 el ateş ederek öldürdü. 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayıp durumu bildiren M.D., 2 tabancasıyla birlikte gözaltına alındı.

Olay, akşam saatlerinde Çaycuma ilçesi Muharremşah köyünde meydana geldi. Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda görevli Jandarma Uzman Çavuş M.D., dün izin alarak, dini nikahla birlikte yaşadığı Y.Y. ile birlikte memleketi Zonguldak'a geldi. M.D. ile Y.Y. arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Bunun üzerine M.D., Y.Y.'nun evlerinin 150 metre yukarısındaki ormana götürdü. Uzman çavuş, burada Y.Y.'nu tabancayla 10 el ateş etti. Boyun ve vücudunun çeşitli yerlerinden vurulan kadın kanlar içinde kalırken, M.D. ise olay yerinden uzaklaştı.

Bir süre sonra 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayan M.D., birlikte yaşadığım 'Y.Y.'nu öldürdüm' diyerek kendini ihbar etti. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekiplerce yapılan kontrolde Y.Y.’nun olay yerinde yaşamını yitirdiği belirlendi. M.D. ise 2 tabancasıyla birlikte jandarma tarafından gözaltına alındı. Y.Y.’nun cansız bedeni, Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından Çaycuma Devlet Hastanesi'nin morguna götürüldü.

Öte yandan, Y.Y. ve M.D.'nin 2019'dan bu yana beraber oldukları, 3 yaşında da erkek çocuklarının olduğu öğrenildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma jandarma tarafından sürdürülüyor. (DHA)

 

DHA