Esnaf o yangını şaibeli buldu !

Esnaf o yangını şaibeli buldu !

Ankara'daki Osmanlı Pazarı'nda çıkan yangında 253 dükkân kül oldu. Esnaf durumu şaibeli buluyor.

Ankara'da 253 dükkanın bulunduğu Osmanlı Pazarı'nda yangın çıktı. Gece başlayıp dün sabaha kadar süren yangın, iç içe olan işyerlerinin büyük çoğunluğunu kül etti. Milyonlarca liralık zarara yol açan faciayla ilgili işyeri sahipleri ‘şaibe' iddiasında bulundu.

Zaman'ın haberine göre yangın, saat 04.00 sularında Keçiören ilçesindeki Osmanlı Pazarı'nda meydana geldi. Dükkanların iç içe olması ve plastik malzemelerin bulunmasından dolayı alevler hızlı bir şekilde bütün işyerlerine yayıldı. Zaman zaman patlama sesleri de duyuldu. Durumun haber verilmesi üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiyenin yetersiz kalması üzerine diğer ilçelerden de çok sayıda takviye ekip geldi. Yangın, konutlara sıçramadan söndürülürken, soğutma çalışmaları dün akşam saatlerine kadar sürdü. Süs balıkları satılan bir işyerindeki  Japon balıklarının alevler arasından canlı çıkması dikkat çekti.

YANGININ SEBEBİ ŞAİBELİ

Acı haberi alan birçok esnaf olay yerine akın etti. Esnaflardan kimi mallarını kurtarma derdine düştü, kimi ise gözyaşlarına boğuldu. Bir kadın, yangında kül olan dükkanla 3 aileye baktığını ağlayarak anlattı. Çevrede toplanan kalabalık arasından bazıları yangının bilerek çıkartıldığı iddiasında bulundu. Bir dükkan sahibi, “İçeride 253 dükkan bulunuyor. Yangının sebebini hiç kimse bilmiyor. Bir anda çıkmış. Şaibeli. Zaten karışık bir yer burası. Hepsi iç içe girmiş. Kepenkler, mallar hepsi iç içe. Böyle düzenli bir yer değil. Müdahale etmek de mümkün değil.” dedi.

50 MİLYONLUK ZARAR VAR

Haydar Yeşilyurt isimli bir esnaf ise şunları söyledi: “Nasıl yandığını kimse bilmiyor. Ama bir elektrik kontağından bu kadar kısa sürede yanmaz. İtfaiyeye anında haber veriliyor, geç kalmasına rağmen yine gelmiş ama tek araba gelmiş. Yangına müdahalede yetersiz kalmış. Gece 3 görevlimiz var burada. Sabaha kadar geziyorlar. Kameralar yandı, bakalım ne çıkacak.”

Osmanlı Pazarı Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Özsoy, “En küçük esnafın 100 bin lira borcu var. Bu nasıl tedarik edilecek? Esnafın bir hafta sonra çekleri ödenecek, SSK var. Hiçbir şey kalmadı, perişan olduk. Sigorta şirketleri baraka olduğu için burayı sigortalamıyor. 50 milyon liranın üzerinde zarar var.” dedi. Ankara Valiliği, yangının elektrik kontağından kaynaklandığının değerlendirildiğini açıkladı.